Fuqia e “Hashit” është rritur 55% më e lartë që nga Janari

HASHRATI I BITCOIN SHËNON NJË NIVEL MË TË LARTË TË TË GJITHA KOHËRAVE

Fuqia përpunuese që konfirmon transaksionet dhe siguron rrjetin e Bitcoin (BTC) ka arritur nivelin më të lartë të të gjitha kohërave (ATH) të Shtunën, më 23 Prill. Hashrati preku 271,19 EH/s, që është afërsisht 271,190 petahash për sekondë (PH/s) ose 271,190,000,000,000,000,000 hash në sekondë (H/s).

Fuqia hash e Bitcoin nuk ka qenë kurrë më e lartë se kjo pikë në histori dhe që nga lartësia e bllokut 717,696 ose 8 janari 2022, niveli i lartë i hashratit është një rritje prej 55.48% që atëherë. Fuqia përpunuese që mbështet rrjetin Bitcoin arriti një ATH prej 246 EH/s më 12 shkurt, përpara nivelit më të lartë të të gjitha kohërave të regjistruar të shtunën. Rritjet e hashratit të Bitcoin duke arritur një nivel të lartë gjatë gjithë jetës, vështirësi që pritet të kërcehet javën e ardhshme. Hashrati i Bitcoin sipas coinwarz.com më 24 Prill 2022. Rrjeti arriti nivelin më të lartë të të gjitha kohërave prej 271,19 exahash për sekondë (EH/s) të shtunën, 23 prill në lartësinë e bllokut 733,197. Pas një ndryshimi të algoritmit të rregullimit të vështirësisë në rënie (DAA) në lartësinë e bllokut 731,808, i cili pa vështirësinë të bjerë me 1.26%, rrjeti pritet të shohë një rritje DAA në afërsisht tre ditë. Për shkak se hashrati po funksionon me shpejtësi kaq të larta, DAA pritet të rritet me 3.21%. Nëse rritja e vlerësuar e DAA prej 3.21% realizohet, vështirësia e rrjetit të Bitcoin do të rritet nga 28.23 trilionë aktuale në 29.13 trilionë një jetë të lartë. Aktualisht, të dielën pasdite (ET), një shpërblim i subvencionit bllok me vlerë 6.25 BTC aktualisht vlerësohet në 247,063 dollarë duke përdorur kurset e sotme të këmbimit të bitcoin. Ndërsa hashpower-i i Bitcoin-it shënoi një ATH të shtunën, gjatë tre ditëve të fundit, pishina më e mirë e minierave ishte Foundry USA që kapte 22.55% të hashratit global. Statistikat tregojnë se 47,89 EH/s i Foundry ka lejuar që pishina të gjejë 106 nga 470 blloqet e fundit të gjetura nga 13 pishina. Minatori i dytë më i madh i bitcoin poshtë Foundry USA ishte Binance Pool me 12.98% ose 27.56 EH/s të fuqisë hash.

Ndërsa statistikat tregojnë se çmimi i bitcoin nuk ka pasur tremujorin e parë më të mirë në 2022, hashrate-i është rritur me më shumë se 55% që nga ajo kohë është një sukses. Metrikat tregojnë se vlera aktuale e BTC është fitimprurëse për t'u minuar duke përdorur shumicën e pajisjeve ASIC me 25 TH/s ose më shumë. Në kohën e shtypit, pajisja e minierave Bitmain Antminer S19 Pro (110 TH/s) me 0,12 dollarë për kilovat orë në kosto elektrike do të ketë një fitim të vlerësuar prej 10,23 dollarë në ditë.

WhatsApp Image 2022-04-24 at 10.55.22 PM.jpeg

Related Posts

Ja çfarë ndodhi këtë javë në botën e kriptomonedhave

Sezoni i Altcoin-eve ka nisur zyrtarisht. Aksionet e kompanive, si MicroStrategy dhe Coinbase po lulëzojnë ndërsa banka Standard Chartered pret një...

Ja çfarë ndodhi këtë javë në botën e kriptomonedhave

CZ dhe Binance pranojnë fajësinë, duke rënë dakord për gjoba me vlerë miliarda dollar. Kraken përballet me një tjetër padi të re. JP Morgan deklaron...

Ja çfarë ndodhi këtë javë në botën e kriptomonedhave

Tether investon në pajisijet e prodhimit të Bitcoin-eve. Një status rreth XRP ETF manipulon tregun. Fonidi i pensioneve i Koresë së Jugut investon në...