Arsyet kryesore se pse Metaverse është e ardhmja!

Idetë më të njohura për Metaverse vijnë nga trillimet shkencore.

Metaverse shpesh përshkruhet në këtë kontekst si një lloj ambjenti dixhital "i futur në internet" - një manifestim i realitetit aktual, por i bazuar në një botë virtuale. Pra, atributet thelbësore të Metaverse mund të identifikohen si:

  • I sinkronizuar dhe në kohë reale:

Pavarësisht ngjarjeve të paracaktuara dhe të pavarura, Metaverse do të jetë një përvojë e gjallë që ekziston vazhdimisht për të gjithë dhe në kohë reale, ashtu siç ndodh në "jetën reale".

  • I pandalshëm:

Asnjëherë nuk "rifillon", "ndalon" ose "mbaron", thjesht vazhdon pafundësisht.

  • I disponueshëm individualisht dhe në kohë reale:

Çdokush mund të jetë pjesë e Metaverse dhe të marrë pjesë në një ngjarje/vende/aktivitete të caktuara njëkohësisht.

  • Ekonomi plotësisht funksionale:

Individët dhe bizneset do të jenë në gjendje të krijojnë, zotërojnë, investojnë, shesin dhe kompensohen për një gamë të gjerë aktivitetesh në mënyrë të sigurt, eficente dhe transparente.

  • Eksperiencë e vërtetë:

Metaverse do të përfshijë si botën dixhitale ashtu edhe atë fizike, rrjetet/përvojat private dhe publike, si dhe platformat e hapura dhe të mbyllura.

  • Gamë e gjerë kontribuesish:

Këta kontribues e pasurojnë Metaverse nga përmbajtja dhe eksperiencat e zhvilluara, disa nga kontribuesit janë të vetëpunësuar, ndërsa të tjerët janë biznese të organizuara joformalisht ose të orientuara drejt komerciales.

  • Ofron ndërveprueshmëri të paprecedentë:

Ofron të dhëna të jashtëzakonshme, artikuj/asete dixhitale, përmbajtje dhe ndërveprueshmëri të tjera nga çdo eksperiencë - një makinë e zhvilluar për Rocket League (ose edhe faqen e internetit të Porsche) mund të transportohet për të punuar në Roblox. Bota dixhitale e sotme funksionon sikur të ishte një qendër tregtare, ku çdo dyqan ka paratë e veta, kartat unike të identitetit, njësi matëse të ndryshme për artikuj si këpucët apo aksesorë të tjerë, dhe rregulla të ndryshme veshjeje, ndër të tjera.

mo-eJymAZsXupQ-unsplash.jpg

Related Posts

Si ndikon një falimentim i ekonomisë së SHBA-së në botën e kriptomonedhave

Tregu i monedhave të qëndrueshme (stablecoins), me një vlerë prej 130 miliard dollarësh, është i fokusuar në bonot e thesarit të qeverisë amerikane, ...

Ja çfarë ndodhi këtë javë në botën e kriptomonedhave

Çmimet e tokenave të lidhur me AI u rritën. Rrjeti i Bitcoin-it po mbingarkohet. Binance lançon shërbimin e huasë së NFT-ve ndërsa Hong Kongu jep ...

Gjërat nuk po duken mirë për Binance 

Binance, një nga bursat më të mëdha të kriptomonedhave në botë, e gjen veten të përfshirë në një situatë sfiduese. Kompania po përballet me rritjen e ...