Çfarë duhet të dini rreth metaversit të Sandbox?

Hapsira virtuale SANDBOX

Sandbox është një mjedis virtual i ndërtuar në blockchain-in Ethereum ku përdoruesit mund të krijojnë, kontrollojnë dhe shesin produktet që ata krijojnë në lojë duke përdorur kriptomonedhën SAND.

Pronësia dhe kontrolli i centralizuar në tregun aktual të lojërave, kufizon të drejtat krijuese dhe pronësinë. Lojtarët nuk mund të gjenerojnë vlerë të drejtë për krijimet e tyre për shkak të kontrollit të centralizuar mbi shitjet që lojrat vetë krijojnë.

**Vërtetimi i pronësisë krijuese të produkteve mund të jetë sfidues, veçanërisht kur përmbajtja kopjohet, modifikohet dhe zgjerohet. Vështirësitë e tanishme adresohen duke zhvilluar një platformë lojrash voxel që lejon krijuesit të ndërtojnë, luajnë, ndajnë, mbledhin dhe tregtojnë pa u mbështetur në një autoritet qendror duke ruajtur pronësinë e sigurt të të drejtës së autorit dhe duke fituar token kripto (SAND). Kjo lëvizje përshpejton adoptimin e blockchain për të zgjeruar sektorin e lojërave në të.

Për më tepër, tokenat unik (NFT) përdoren për të krijuar dhe garantuar pronësinë e të drejtave të autorit, me çdo produkt në lojë që ka një identitet unik dhe të pandryshueshëm. NFT-të po ndryshojnë mënyrën se si ne krijojmë art, formojmë komunitete, fitojmë para dhe luajmë lojëra. Shumë iniciativa të bazuara në NFT shndërrohen në metaverse të plota, me The Sandbox në krye.

download.jpg

Related Posts

SEC padit Binance se ka keqpërdorur fondet e klientëve

Komisioni i Shkëmbimeve dhe Letrave me Vlerë (SEC) paditi të hënën Binance, bursën më të madhe të kriptomonedhave në botë, duke pretenduar se kompania ...

Ja çfarë ndodhi këtë javë në botën e kriptomonedhave

Elon Musk përballet me akuza të reja për tregtimin e Dogecoin. Coinbase thotë se AI mund të përfitojë nga kriptomonedhat, ndërsa një portofol ...

Si ndikon një falimentim i ekonomisë së SHBA-së në botën e kriptomonedhave

Tregu i monedhave të qëndrueshme (stablecoins), me një vlerë prej 130 miliard dollarësh, është i fokusuar në bonot e thesarit të qeverisë amerikane, ...