Po “Ethereum Mining” cfarë është?

Prodhimi i Ethereum

Procesi i krijimit të një blloku transaksionesh për t'u shtuar në Ethereum blockchain quhet prodhim (mining). Ethereum aktualisht përdor një blockchain që bazohet në provën e punës (pow), por po kalon në provë të aksioneve (PoS) me Ethereum 2.0 për qëllime të shkallëzueshmërisë dhe një qasje më miqësore me mjedisin si pasojë e uljes së nevojave energjitike për prodhim.

Prodhuesit e Ethereum janë kompjuterë që drejtojnë softuerin dhe përdorin kohën dhe fuqinë e tyre përpunuese për të verifikuar transaksionet dhe për të krijuar blloqe të reja trasakisonesh në blockchain. Pjesëmarrësit e rrjetit duhet të sigurojnë që të gjithë të bien dakord për renditjen e transaksioneve në sisteme të decentralizuara si Ethereum. Prodhuesit ndihmojnë në këtë proces duke zgjidhur problema kalkulese komplekse, duke mbrojtur kështu rrjetin nga sulmuesit.

nenad-novakovic-L2QB-rG5NM0-unsplash.jpg

Related Posts

Si ndikon një falimentim i ekonomisë së SHBA-së në botën e kriptomonedhave

Tregu i monedhave të qëndrueshme (stablecoins), me një vlerë prej 130 miliard dollarësh, është i fokusuar në bonot e thesarit të qeverisë amerikane, ...

Ja çfarë ndodhi këtë javë në botën e kriptomonedhave

Çmimet e tokenave të lidhur me AI u rritën. Rrjeti i Bitcoin-it po mbingarkohet. Binance lançon shërbimin e huasë së NFT-ve ndërsa Hong Kongu jep ...

Gjërat nuk po duken mirë për Binance 

Binance, një nga bursat më të mëdha të kriptomonedhave në botë, e gjen veten të përfshirë në një situatë sfiduese. Kompania po përballet me rritjen e ...