India jua kalon të gjithëve, Pregatituni për luftë në fron tjetër.

India jua kalon të gjithëve, Pregatituni për luftë në fron tjetër.

Posted on May 5, 2022 by Vial

INDIA PO LUFTON ME KINËN, SE KUSH DO TË JETË SHTETI I PARË QË DO TË NXJERRË MONEDHËN E VETË VIRTUAL. KJO LUFTË KA QË NË 2014, KU KINA KA QËNË E VETME NË GARË, POR MESA DUKET, 2022 SOLLI EDHE INDINË PJESË E TEPSISË.

Banka e Indisë do të prezantojë monedhën dixhitale në vitin financiar 2022/2023, i cili fillon më 1 prill. Ministrja e financave deklaroi se të ardhurat nga transferimi i aseteve dixhitale virtuale duhet të tatohen me një normë prej 30 për qind.

India do të ishte një nga ekonomitë më të mëdha në botë, duke futur të ashtuquajturën monedhë dixhitale të bankës qendrore (CBDC) nëse i qëndron planeve të saj.

Kina ka punuar në një version dixhital të juanit të saj që nga viti 2014 dhe është më përpara kur bëhet fjalë për promovimin global të CBDC.
Ndryshe, Blockchain i referohet një teknologjie që u krijua fillimisht me Bitcoin, por përkufizimi ka evoluar që atëherë pasi aplikimet që kanë tejkaluar kriptovalutat.

Dy platforma të sigurta ku ju mund të bëni investimet tuaja ne kriptomonedha janë Binance dhe cex.io. Këto dy platforma pranojnë pagesa edhe nga Shqipëria dhe Kosova.

Untitled.png

Posted under: Education, News

A mundet presidenti Biden të ndryshojë tregun e BITCOIN me një firmë?

Posted on by Vial

PRESIDENTI AMERIKAN JOE BIDEN TË MËRKURËN KA NËNSHKRUAR NJË URDHËR EKZEKUTIV DUKE I KËRKUAR ADMINISTRATËS QË TË SHQYRTOJË RREZIQET DHE PËRFITIMET NGA KRIPTOMONEDHAT.

Një direktivë e shumëpritur që ka mbajtur industrinë e kriptomonedhave në ankth, i cili buronte nga shqetësimet rregullatorë në rritje që rrethonin tregun e aseteve dixhitale.

Ka pasur raportime për një përçarje mes zyrtarëve të shtëpisë së bardhë dhe Sekretares së Thesarit Janet Yellen duke shkaktuar vonesa në miratimin e politikës, raporton CNBC.

Tregu i kriptomonedhave mori një sinjal për ardhjen e këtij urdhri ekzekutiv ndërsa Thesari aksidentalisht publikoi një deklaratë ku referohej për një vendim historik dhe zbuluar kështu detajet përpara zyrtarizimit.

Urdhri u nënshkrua më në fund ditën e mërkurë. Agjencitë Federale duhet të ndërmarrin një qasje të unifikuar për rregullimin dhe mbikëqyrjen e aseteve dixhitale sipas një njoftimi publikuar në faqen e Shtëpisë së Bardhë.

TS6NGA7VJREFDIGTGCOCFV5OIU.jpg

Posted under: Education, News

Ethereum pritet të shkoje mbi 10 MIJE DOLLARE: Sa e mundur është?

Posted on by Vial

ESHTE KOHA IDEALE PER TE IVNESTUAR NE ETHEREUM SIPAS DISA EKSPERTEVE

Ethereum 2.0 do të sjellë ETH në 10,000 dollarë

Sipas disa analistëve, do të jetë përmirësimi i shumëpritur në Ethereum 2.0 ai që do të sjellë ETH në një çmim tregtimi prej 10,000 dollarë. Kriptomonedha e dytë më e madhe në botë për nga kapitalizimi, pas Bitcoin, duhet të arrijë kështu një rekord të rëndësishëm.

Gjithçka sugjeron ndryshimin e rrjetit të tij nga Proof-of-Work në Proof-of-Stake. Ndër demat në ETH, të cilët besojnë fuqimisht se do të arrijë një kulm të ngjashëm, është Lark Davis. I apasionuari i kriptomonedhës mendon se përditësimi i Ethereum 2.0 do të veprojë si një “katalizator” për çmimin e tregtimit të ETH, duke gjeneruar një rritje të madhe në listën e tij.

Në 30 ditët e fundit, sipas grafikëve të Coinranking, Ethereum ka shënuar një rritje prej + 19,16%, e cila ka kompensuar një rënie në shtatë ditët e fundit prej -11,19%. Sidoqoftë, e ardhmja e ETH duket mjaft e pjerrët nëse profecia prej 10,000 dollarësh do të realizohej.

Edhe themeluesi i Bitmex kishte profetizuar 10 mijë dollarët për Ethereum. Për Arthur Hayes, ETH do të jetë në gjendje të arrijë këtë moment historik të rëndësishëm pikërisht për shkak të gjithë punës pas komunitetit dhe rrjetit të saj.

Dy platforma të sigurta ku ju mund të bëni investimet tuaja në kriptomonedha janë Binance dhe cex.io. Këto dy platforma pranojnë pagesa edhe nga Shqipëria dhe Kosova.

graphic-1714230_1280.jpg

Posted under: Education, News