A mundet presidenti Biden të ndryshojë tregun e BITCOIN me një firmë?

PRESIDENTI AMERIKAN JOE BIDEN TË MËRKURËN KA NËNSHKRUAR NJË URDHËR EKZEKUTIV DUKE I KËRKUAR ADMINISTRATËS QË TË SHQYRTOJË RREZIQET DHE PËRFITIMET NGA KRIPTOMONEDHAT.

Një direktivë e shumëpritur që ka mbajtur industrinë e kriptomonedhave në ankth, i cili buronte nga shqetësimet rregullatorë në rritje që rrethonin tregun e aseteve dixhitale.

Ka pasur raportime për një përçarje mes zyrtarëve të shtëpisë së bardhë dhe Sekretares së Thesarit Janet Yellen duke shkaktuar vonesa në miratimin e politikës, raporton CNBC.

Tregu i kriptomonedhave mori një sinjal për ardhjen e këtij urdhri ekzekutiv ndërsa Thesari aksidentalisht publikoi një deklaratë ku referohej për një vendim historik dhe zbuluar kështu detajet përpara zyrtarizimit.

Urdhri u nënshkrua më në fund ditën e mërkurë. Agjencitë Federale duhet të ndërmarrin një qasje të unifikuar për rregullimin dhe mbikëqyrjen e aseteve dixhitale sipas një njoftimi publikuar në faqen e Shtëpisë së Bardhë.

TS6NGA7VJREFDIGTGCOCFV5OIU.jpg

Related Posts

Si ndikon një falimentim i ekonomisë së SHBA-së në botën e kriptomonedhave

Tregu i monedhave të qëndrueshme (stablecoins), me një vlerë prej 130 miliard dollarësh, është i fokusuar në bonot e thesarit të qeverisë amerikane, ...

Ja çfarë ndodhi këtë javë në botën e kriptomonedhave

Çmimet e tokenave të lidhur me AI u rritën. Rrjeti i Bitcoin-it po mbingarkohet. Binance lançon shërbimin e huasë së NFT-ve ndërsa Hong Kongu jep ...

Gjërat nuk po duken mirë për Binance 

Binance, një nga bursat më të mëdha të kriptomonedhave në botë, e gjen veten të përfshirë në një situatë sfiduese. Kompania po përballet me rritjen e ...