India jua kalon të gjithëve, Pregatituni për luftë në fron tjetër.

INDIA PO LUFTON ME KINËN, SE KUSH DO TË JETË SHTETI I PARË QË DO TË NXJERRË MONEDHËN E VETË VIRTUAL. KJO LUFTË KA QË NË 2014, KU KINA KA QËNË E VETME NË GARË, POR MESA DUKET, 2022 SOLLI EDHE INDINË PJESË E TEPSISË.

Banka e Indisë do të prezantojë monedhën dixhitale në vitin financiar 2022/2023, i cili fillon më 1 prill. Ministrja e financave deklaroi se të ardhurat nga transferimi i aseteve dixhitale virtuale duhet të tatohen me një normë prej 30 për qind.

India do të ishte një nga ekonomitë më të mëdha në botë, duke futur të ashtuquajturën monedhë dixhitale të bankës qendrore (CBDC) nëse i qëndron planeve të saj.

Kina ka punuar në një version dixhital të juanit të saj që nga viti 2014 dhe është më përpara kur bëhet fjalë për promovimin global të CBDC.
Ndryshe, Blockchain i referohet një teknologjie që u krijua fillimisht me Bitcoin, por përkufizimi ka evoluar që atëherë pasi aplikimet që kanë tejkaluar kriptovalutat.

Dy platforma të sigurta ku ju mund të bëni investimet tuaja ne kriptomonedha janë Binance dhe cex.io. Këto dy platforma pranojnë pagesa edhe nga Shqipëria dhe Kosova.

Untitled.png

Related Posts

Si ndikon një falimentim i ekonomisë së SHBA-së në botën e kriptomonedhave

Tregu i monedhave të qëndrueshme (stablecoins), me një vlerë prej 130 miliard dollarësh, është i fokusuar në bonot e thesarit të qeverisë amerikane, ...

Ja çfarë ndodhi këtë javë në botën e kriptomonedhave

Çmimet e tokenave të lidhur me AI u rritën. Rrjeti i Bitcoin-it po mbingarkohet. Binance lançon shërbimin e huasë së NFT-ve ndërsa Hong Kongu jep ...

Gjërat nuk po duken mirë për Binance 

Binance, një nga bursat më të mëdha të kriptomonedhave në botë, e gjen veten të përfshirë në një situatë sfiduese. Kompania po përballet me rritjen e ...