Crypto Crash: Pse po rrëzohet tregu i kriptomonedhave?

Ja pse po rrëzohet tregu global i kriptomonedhave:

Çmimet e kriptomonedhave sot (9 maj 2022): Kapaciteti global i tregut të kriptove është tkurrur në 1.54 trilion dollarë, duke u ulur me 2.28% në 24 orët e fundit, sipas të dhënave të CoinMarketCap të hënën (23:26). Pothuajse çdo 10 çmimet kryesore të kriptove janë ulur në 24 orët e fundit, ndërsa vëllimi i tregut global të kriptomonedhave gjatë 24 orëve të fundit është rritur me 3.18% në 96.96 miliardë dollarë. Vëllimi i përgjithshëm në DeFi ishte 11.39 miliardë dollarë, që është 11.39% e vëllimit total të tregut të kriptove 24-orëshe. Vëllimi i monedhave të qëndrueshme ishte 87.56 miliardë dollarë, që është 90.3% e vëllimit total të tregut të kriptove 24-orëshe.

Çmimi i Bitcoin gjithashtu është tkurrur në 33,628 dollarë. Dominimi i Bitcoin si aktivi kryesor i kriptove mbetet i pandryshuar gjatë ditës së fundit në rreth 41.48%. Çmimi i përgjithshëm i Bitcoin është ulur me 13.64% në 7 ditët e fundit. Në 24 orët e fundit, çmimi i Bitcoin u ul me 2.25%.
Ekspertët thonë se paniku mbi inflacionin dhe frika e një recesioni të mundshëm janë arsyet e rrëzimit të vazhdueshëm të tregut të kriptove.

“Kur Rezerva e Fed njoftoi se normat e interesit do të rriteshin me gjysmë pikë përqindjeje, BTC pa një rritje të shkurtër lehtësimi ku kripto arriti në 40,000 dollarë. Kjo ndjenjë nuk zgjati shumë pasi pjesëmarrësit e tregut filluan të binin në panik për inflacionin dhe një recesion të mundshëm, duke rezultuar në rënien e tregjeve të aksioneve dhe kriptove," tha për FE Online Darshan Bathija, CEO dhe Bashkëthemelues i Vauld.

Një rënie e mprehtë e ndjenjës së tregut rezultoi në regjistrimin e niveleve të Bitcoin rreth 34000 dollarë, ndërsa ETH ra në 2527 dollarë.

Indeksi i frikës dhe lakmisë për kripto, i cili mat ndjenjën e tregut qëndron në "frikë ekstreme" për momentin. “Tregjet e kriptove kanë ecur në hap me tregun e aksioneve dhe ajo që ne po shohim tani është se investitorët e trajtojnë BTC-në si një aktiv me rrezik. Në dritën e frikës së rritjes së inflacionit, shumica e investitorëve kanë marrë një qasje për të shmangur rrezikun - duke shitur aksione dhe kriptos njësoj për të ulur rrezikun, "tha Bathija.

s.jpg

Related Posts

Ja çfarë ndodhi këtë javë në botën e kriptomonedhave

Sezoni i Altcoin-eve ka nisur zyrtarisht. Aksionet e kompanive, si MicroStrategy dhe Coinbase po lulëzojnë ndërsa banka Standard Chartered pret një...

Ja çfarë ndodhi këtë javë në botën e kriptomonedhave

CZ dhe Binance pranojnë fajësinë, duke rënë dakord për gjoba me vlerë miliarda dollar. Kraken përballet me një tjetër padi të re. JP Morgan deklaron...

Ja çfarë ndodhi këtë javë në botën e kriptomonedhave

Tether investon në pajisijet e prodhimit të Bitcoin-eve. Një status rreth XRP ETF manipulon tregun. Fonidi i pensioneve i Koresë së Jugut investon në...