Sa i madh është krimi në kripto?

Është e qartë se ka shumë aktivitete të paligjshme në botën e kriptove – disa prej të cilave, si mashtrimet ose hakimet, janë të dëmshme për përdoruesit e ndershëm të kriptove, ndërsa të tjerët mund të duken si një mënyrë për të anashkaluar rregullat që në radhë të parë ishin të padrejta, si të imponuara nga qeveria. kontrollet e kapitalit.

Bashkimi Evropian është në bisedime në fazën e fundit mbi mënyrën e zbatimit të rregullave të reja që synojnë të frenojnë sjelljen e dyshimtë që përdor asetet virtuale.

Por përpjekja për të kontrolluar shkallën e saktë të aktivitetit të paligjshëm të aseteve virtuale nuk është e lehtë. Zakonisht mbështetet në identifikimin e adresave të kriptove që duken të dyshimta dhe në rritjen e vëllimit të tregtisë së tyre – por përdoruesit e paligjshëm në përgjithësi preferojnë të fshihen në hije.

Rezultati që merrni varet nga sa siguri dëshironi të keni se cilët janë aktorët e paligjshëm në internet. Kur e cilësoni adresën e portofolit si të dyshuar, mund të dëshironi të keni një armë tymosëse që përbën provë absolute, ose të jeni të lumtur të pranoni diçka më probabiliste dhe spekulative.

Për rregullatorët, gjyqtarët dhe zbatuesit e ligjit, të kuptuarit e problemit mund të jetë vendimtar për të përcaktuar nëse ligjet e reja për të detyruar përdoruesit e kriptove të identifikojnë veten janë të nevojshëm apo edhe të ligjshëm.

Megjithatë, ka çuditërisht pak konsensus se sa i madh është krimi i kriptove. Pothuajse me siguri, në terma dollarësh, është i zbehtë nga versioni i jetës reale. Sipas Zyrës së OKB-së për Drogën dhe Krimin, pastrimi i parave nëpërmjet financave konvencionale vlen deri në 2 trilion dollarë, e krahasueshme me vlerën totale të të gjitha tregjeve të kriptove në botë të kombinuara.

Por rregullatorët janë të shqetësuar jo vetëm për vëllimet e përgjithshme, por për atë që ata përfaqësojnë si një pjesë e sektorit të kriptove. Ata kanë vënë re se sa shpejt po fitojnë popullaritet asetet virtuale dhe po mendojnë se cila mund të jetë shkalla e problemit në të ardhmen, jo vetëm sot.

Crypto-crime-1440x564_c.jpg

Related Posts

Si ndikon një falimentim i ekonomisë së SHBA-së në botën e kriptomonedhave

Tregu i monedhave të qëndrueshme (stablecoins), me një vlerë prej 130 miliard dollarësh, është i fokusuar në bonot e thesarit të qeverisë amerikane, ...

Ja çfarë ndodhi këtë javë në botën e kriptomonedhave

Çmimet e tokenave të lidhur me AI u rritën. Rrjeti i Bitcoin-it po mbingarkohet. Binance lançon shërbimin e huasë së NFT-ve ndërsa Hong Kongu jep ...

Gjërat nuk po duken mirë për Binance 

Binance, një nga bursat më të mëdha të kriptomonedhave në botë, e gjen veten të përfshirë në një situatë sfiduese. Kompania po përballet me rritjen e ...