Aeroportet dhe linjat ajrore anembanë globit kanë kërkuar mënyra për të integruar teknologjitë e bazuara në blockchain dhe pagesat me kripto

Emirates, linja ajrore më e madhe në Emiratet e Bashkuara Arabe, njoftoi se ka plane për të pranuar pagesa në Bitcoin (BTC) si dhe për të lançuar NFT, të cilat do të tregtohen përmes faqeve të internetit të kompanisë.

Në një mbledhje mediatike të mbajtur në Arabian Travel Market, shefi operativ i Emirates, Adel Ahmed Al-Redha deklaroi se linja ajrore me bazë në Dubai do të fusë punonjës të rinj të cilët do të fokusohen në projekte të lidhura me blockchain, siç janë pagesat me kripto, zhvillimi i blockchain, metaverse dhe NFT.

Sipas Al-Redha, linja ajrore po shqyrton përdorimin e blockchain për të ruajtur të dhënat e fluturimeve. Për më tepër, ekzekutivi i linjës ajrore gjithashtu vuri në dukje se mund të përdorë metaverset për të transformuar proceset e saj si operacionet, trajnimet, shitjet dhe përvoja të tjera të lidhura me linjat ajrore në botën dixhitale. COO i linjës ajrore beson se kjo do t'i bëjë proceset "më interaktive". Përveç këtyre, Al-Redha përmendi gjithashtu se industria e linjave ajrore po kthehet ngadalë pasi po vijnë gjithnjë e më shumë udhëtarë. Për të zgjeruar shtrirjen e saj, firma po përqafon teknologji të reja si shërbimi i pagesave Bitcoin dhe koleksione NFT që do të tregtohen.

Aeroporti ndërkombëtar i Venezuelës do të pranojë pagesa në Bitcoin:
Në shkurt 2021, Air France bashkëpunoi me disa organizata për të krijuar një sistem të bazuar në blockchain që verifikon rezultatet e testit COVID-19. Në mars 2021, linja ajrore letoneze airBaltic ka shtuar Dogecoin (DOGE) dhe Ether (ETH) në opsionet e saj të pagesës. Linja ajrore ka pranuar BTC që nga viti 2014 dhe lejon përdorimin e monedhave të tjera si USD Coin (USDC), Binance USD (BUSD) dhe Gemini Dollar (GUSD). Në tetor 2021, Presidenti Salvadoran Nayib Bukele njoftoi se linja ajrore Volaris El Salvador do të pranojë pagesat e BTC. Njoftimi pasoi shtytjen e El Salvadorit për miratimin e BTC-së kur shpalli këtë fundit si mjet ligjor.

The-Many-Ways-You-Can-Book-Your-Travels-Using-Bitcoin.png

Related Posts

SEC padit Binance se ka keqpërdorur fondet e klientëve

Komisioni i Shkëmbimeve dhe Letrave me Vlerë (SEC) paditi të hënën Binance, bursën më të madhe të kriptomonedhave në botë, duke pretenduar se kompania ...

Ja çfarë ndodhi këtë javë në botën e kriptomonedhave

Elon Musk përballet me akuza të reja për tregtimin e Dogecoin. Coinbase thotë se AI mund të përfitojë nga kriptomonedhat, ndërsa një portofol ...

Si ndikon një falimentim i ekonomisë së SHBA-së në botën e kriptomonedhave

Tregu i monedhave të qëndrueshme (stablecoins), me një vlerë prej 130 miliard dollarësh, është i fokusuar në bonot e thesarit të qeverisë amerikane, ...