Ja pse po rrëzohet tregu global i kriptomonedhave?

Ja pse po rrëzohet tregu global i kriptomonedhave:
Çmimet e kriptomonedhave sot (9 maj 2022): Kapaciteti global i tregut të kriptove është tkurrur në 1.54 trilion dollarë, duke u ulur me 2.28% në 24 orët e fundit, sipas të dhënave të CoinMarketCap të hënën (23:26). Pothuajse çdo 10 çmimet kryesore të kriptove janë ulur në 24 orët e fundit, ndërsa vëllimi i tregut global të kriptomonedhave gjatë 24 orëve të fundit është rritur me 3.18% në 96.96 miliardë dollarë. Vëllimi i përgjithshëm në DeFi ishte 11.39 miliardë dollarë, që është 11.39% e vëllimit total të tregut të kriptove 24-orëshe. Vëllimi i monedhave të qëndrueshme ishte 87.56 miliardë dollarë, që është 90.3% e vëllimit total të tregut të kriptove 24-orëshe.

Çmimi i Bitcoin gjithashtu është tkurrur në 33,628 dollarë. Dominimi i Bitcoin si aktivi kryesor i kriptove mbetet i pandryshuar gjatë ditës së fundit në rreth 41.48%. Çmimi i përgjithshëm i Bitcoin është ulur me 13.64% në 7 ditët e fundit. Në 24 orët e fundit, çmimi i Bitcoin u ul me 2.25%.
Ekspertët thonë se paniku mbi inflacionin dhe frika e një recesioni të mundshëm janë arsyet e rrëzimit të vazhdueshëm të tregut të kriptove.

“Kur Rezerva e Fed njoftoi se normat e interesit do të rriteshin me gjysmë pikë përqindjeje, BTC pa një rritje të shkurtër lehtësimi ku kripto arriti në 40,000 dollarë. Kjo ndjenjë nuk zgjati shumë pasi pjesëmarrësit e tregut filluan të binin në panik për inflacionin dhe një recesion të mundshëm, duke rezultuar në rënien e tregjeve të aksioneve dhe kriptove," tha për FE Online Darshan Bathija, CEO dhe Bashkëthemelues i Vauld.

Një rënie e mprehtë e ndjenjës së tregut rezultoi në regjistrimin e niveleve të Bitcoin rreth 34000 dollarë, ndërsa ETH ra në 2527 dollarë.

Indeksi i frikës dhe lakmisë për kripto, i cili mat ndjenjën e tregut qëndron në "frikë ekstreme" për momentin. “Tregjet e kriptove kanë ecur në hap me tregun e aksioneve dhe ajo që ne po shohim tani është se investitorët e trajtojnë BTC-në si një aktiv me rrezik. Në dritën e frikës së rritjes së inflacionit, shumica e investitorëve kanë marrë një qasje për të shmangur rrezikun - duke shitur aksione dhe kriptos njësoj për të ulur rrezikun, "tha Bathija.

s.jpg

Related Posts

Ja çfarë ndodhi këtë javë në botën e kriptomonedhave

Miratohen aplikimet për Bitcoin ETF, por ky miratim nisi më pare me një lajm të rremë. Një përditësim i ri po diskutohet për Ethereum, ndërsa SEC ka...

Bitcoin ETF miratohet zyrtarisht nga SEC

Komisioni i Shkëmbimit dhe Letrave me Vlerë i SHBA-së ka miratuar zyrtarisht fondet e para të tregtueshme të rregulluara në Shtetet e Bashkuara të...

Ja çfarë ndodhi këtë javë në botën e kriptomonedhave

Elon Musk shkakton polemika si pasojë të një citimi të gabuar gjatë prezantimit të BitKey të Dorsey. Coinbase ju lejon të dërgoni para përmes mediave...