“Financat e decentralizuara dhe blockchain janë reale”, thotë CEO i JP Morgan, Jamie Dimon

CEO i një nder bankave më të mëdha beson se teknologjia blockchain dhe DeFi duhet të fillojë të aplikohet dhe në sistemin bankar.

Jamie Dimon beson se JP Morgan duhet të rrisë përqafimin në sferën dixhitale duke alokuar miliarda dollarë në buxhetin e teknologjisë së gjigantit bankar, si dhe përmes një strategjie të produkteve të drejtpërdrejta për konsumatorët që konkurrojnë drejtpërdrejt kompanitë fintech.
Vitin e kaluar, Jamie Dimon, CEO i JP Morgan, një prej bankave më të mëdha në botë, tregon se ai i pa startup-et financiare si një "kërcënim të madh konkurrues për bankat", duke shtuar se banka e tij duhet të "friksohet" nga fintech.

Sot në letrën e tij vjetore drejtuar aksionerëve, Dimon ka vërtet mbështetje të mëtejshme për revolucionin dixhital në financa. Në veçanti, ai argumenton se banka duhet të shohë gjithnjë e më shumë përfitimet e saj përmes adoptimit të tendencave te reja të bazave të blockchain, siç janë financat e decentralizuara, shpesh të quajtura DeFi, megjithëse nuk përmendi drejtpërdrejt "kripto".

“Financat e decentralizuara dhe blockchain janë teknologji reale, inovacione që mund të përdoren si në mënyrë publike ashtu edhe në sisteme private. JPMorgan Chase është në ballë të këtij inovacioni. Ne përdorim një rrjet blockchain të quajtur Link për t'u mundësuar bankave të ndajnë informacione komplekse, dhe ne përdorim gjithashtu një blockchain për të lëvizur depozitat e tokenizuara në dollarë amerikanë me JPM Coin, " -tha ai.

[https://www.altfi.com/images/featured/decentralized-finance-and-blockchain-are-real-says-jp-morgan-ceo-jamie-dimon.jpg]

Related Posts

Si ndikon një falimentim i ekonomisë së SHBA-së në botën e kriptomonedhave

Tregu i monedhave të qëndrueshme (stablecoins), me një vlerë prej 130 miliard dollarësh, është i fokusuar në bonot e thesarit të qeverisë amerikane, ...

Ja çfarë ndodhi këtë javë në botën e kriptomonedhave

Çmimet e tokenave të lidhur me AI u rritën. Rrjeti i Bitcoin-it po mbingarkohet. Binance lançon shërbimin e huasë së NFT-ve ndërsa Hong Kongu jep ...

Gjërat nuk po duken mirë për Binance 

Binance, një nga bursat më të mëdha të kriptomonedhave në botë, e gjen veten të përfshirë në një situatë sfiduese. Kompania po përballet me rritjen e ...