Çmimet më të mira të kriptomonedhave sot: Cardano, Solana, Bitcoin, Avalanche rritet deri në 19%

Çmimet më të mira të kriptomonedhave sot: Cardano, Solana, Bitcoin, Avalanche rritet deri në 19%

Posted on June 2, 2022 by Vial

Çmimet e kriptomonedhave sot tregojnë ecuri mjaft pozitive. Pritet që situata e Kriptove të përmisohet në avancë sipas ekspertëve Indian.

Sipas mediave të huaja, është raportuar se pavarësisht se monedhat virtuale dëshmuan rënie të thella në javët e fundit, përsëri asetet kryesore dixhitale shënuan një rikuperim të vogël edhe pse frika dhe pasiguria përsëri mbizotëron në tregun ndërkombëtar dhe atë shqiptar.
Treguesit dhe vlerat e kriptove u goditën keq javën e kaluar, ku mes shkaqeve të inflacionit, tani më jane edhe trazirat gjeopolitike, lufta Rusi – Ukraine, e cila sa vjen edhe po ul nivelin e optimizmit në mëndjet e investitorëve.

Kapaciteti global i tregut të kriptomonedhave ka gjenerim tregtrar në vlerën e 1.31 trilion dollarë, duke u rritur afërsisht 3 për qind në 24 orët e fundit. Megjithatë, Mendimi i ekspertëve, është se ndërsa çmimi i BTC ra nën 30,000 dollarë, ”ujqrit” e Bitcoin e menduan këtë si një mundësi të artë, për të blerë Bitcoin dhe të zotëronin Akoma më shumë vlerë të saj në portofolet e tyre virtuale, dhe kjo u vu re edhe ne raportimet se blerjet e Bitcoin tejkaluan vlerën e 1.2 miliardë dollarëve.

Mbyllja javore konfirmoi gjithashtu nivelin e cmimit të “frikshëm” të 30,000 dollarëve, ku skeptikët mendonin se vlera e BTC në treg do të binte edhe më shumë. Nëse kjo rezulton të jetë një indicator pozitiv, dhe e tejkalon kufirin e 32,000 dollarëve ne cmim shitje, atëherë investitorët do të mund të rishfaqin interes për të investuar edhe më shumë. Çdo lëvizje e kufizuar midis 30,000 dollarë dhe 32,000 dollarë mund të rezultojë gjithashtu të jetë një zonë e mire, edhe me risk të ulët, pasi Bitcoin konsiderohet të jetë monedha më e qëndrueshme e katallogut të kriptovalutave.

bitcoin 3.jpg

Posted under: Education, News

Universiteti brazilian USP do të kryejë kërkime akademike në metaverse

Posted on by Vial

Një nga universitetet më të mira në Brazil dëshiron të eksplorojë pyetje të rëndësishme kërkimore rreth psikologjisë, sjelljes njerëzore dhe realitetit të shtuar brenda metaversit.

Siç është raportuar nga Universiteti i Sao Paulos (USP), hulumtimi i përqendruar në metaverse do të kryhet nga grupe kërkimore të interesuara në modelimin 3D, psikologjinë dhe sjelljen njerëzore, dhe efektivitetin e pajisjeve të realitetit virtual dhe të shtuar. Këto fusha kërkimore do të vlerësohen brenda kontekstit të metaverses për të kuptuar se si bota e re virtuale ndikon në ndërveprimet e përdoruesve.

Profesori i USP, Marcos A. Simplicio Jr. theksoi se kjo është hera e parë që USP kishte marrë një NFT nëpërmjet partneritetit. NFT-ja në fjalë është një tokë e rrallë në metaversën e Shteteve të Bashkuara të Marsit (USM), e cila po ndërtohet në bashkëpunim me universitete të tjera.
“USP është universiteti i parë në Amerikën Latine që ka një partneritet me USM për të mbështetur ndërtimin e metaverses së tij,” tha Simplicio.
Partneriteti fillimisht do të shfaqë një bashkëpunim me studiues që rrjedhin nga një marrëveshje ekzistuese e quajtur Iniciativa e Kërkimit të Blockchain University (UBRI), e cila sponsorizohet nga Ripple.

Mundësitë që përfshijnë metaverset u diskutuan në Takimin Vjetor të Forumit Ekonomik Botëror, i cili përfundoi të enjten.
Në mënyrë të veçantë, paneli i titulluar “ Mundësitë e Metaverses ” eksploroi se si teknologjitë metaverse mund të përdoren për të përmirësuar të mësuarit e fëmijëve. Paneli paraqiti Philip Rosedale, bashkëthemelues i High Fidelity; Pascal Kaufmann, themelues i Fondacionit Mindfire; Peggy Johnson, CEO i Magic Leap; Hoda AlKhzaimi, asistent profesor kërkimor në Universitetin e Nju Jorkut, Abu Dhabi dhe Edward Lewin, nënkryetar i Lego Group.

“Një në tre persona që përdorin internetin janë të rinj dhe fëmijë, kështu që unë do të fokusohesha vërtet në ndërtimin nga perspektiva e fëmijëve, duke qenë se ata janë përdoruesit e ardhshëm,” tha Lewin gjatë diskutimit në panel.

brazil.jpg

Posted under: Education, News

Metaverse pritet të hapë bankën e parë

Posted on by Vial

Metaverse pritet të hapë bankën e parë jo më larg se 2022. Kjo do të nxiste konkurencën dhe zilinë midis sistemit tradicional të bankave në Botë. Por a mund të bëhet kjo?

Duke pasur parasysh natyrën amorfe të Metaverse-it, mund të jetë e vështirë të parashikohet se si mund të ngjajë një botë virtuale në të cilën miliona njerëz hyjnë dhe dalin për të fituar buken e tyre. Megjithatë, siç ndodh, tashmë po punohet në metaverset e reja në mbarë botën për të krijuar bankën e pare METAVERSE BANK. Banka do te kujdeset per legalizimin e GameFi. Por cfarë janë Game Fi? Shikojmë shembullin më poshtë.

Në sektorin e lojrave për të fituar – ose “GameFi”, kafshët shtëpiake virtuale bredhin lirshëm, me pronarët e tyre njerëzorë që i përkëdhelin, i veshin dhe i trajnojnë. Por nuk ka të bëjë vetëm me rekreacionin: me metaverset e tyre përkatëse, lojtarët mund të mbledhin monedha dhe objekte të tjera në lojë që lindin dhe t’i tregtojnë ato për para të vërteta.

Punëtorët nga vendet në zhvillim si Filipinet fitojnë rreth 30 dollarë në ditë për kryerjen e këtyre detyrave në emër të pronarëve, duke përdorur krijesat virtuale për të mbledhur monedha. Pronarët, nga ana tjetër, fitojnë para nga huazimi i pronave virtuale – pa pasur nevojë të shqetësohen me mundimin e mbledhjes së tokenave gjatë gjithë ditës.

8.jpg

Posted under: Education, News

Në Ekonominë 3.0, metaverset do të krijojnë vende pune për miliona njerëz

Posted on by Vial

Mundësitë e punës Metaverse ka të ngjarë të tejkalojnë pritshmëritë tona, me shumë që mbajnë të njëjtën punë edhe pas kalimit në hapësirën virtuale.

Nga programet e krijimit të vendeve të punës gjatë Depresionit të Madh deri te Akti Amerikan i Punës të Presidentit të Shteteve të Bashkuara – Barack Obama, skemat e punësimit kanë një histori të gjatë dhe të kontrolluar. Sot, nxitja e punësimit kuptimplotë për masat mbetet po aq popullore sa kurrë për politikëbërësit, dhe megjithatë, skema tjetër e madhe e krijimit të vendeve të punës nuk ka gjasa të lëshohet si një urdhër nga lart-poshtë.

Vendet e punëa kanë filluar të postohen ne web 3.0 të lidhura ngusht me Metaverse. Vial do të japë më shumë informacion për vendet e lira te punes në Metaverse në vijim.

Eksplorimi i 6 Punëve të Mëdha në Metaverse

Si kundër më parë, Metaverse do të burojë nga një sferë që shumica e politikanëve kanë pak dominim mbi të dhe pak fuqi për ta kontrolluar. Ajo botë virtuale që shkon paralelisht me atë fizike nuk kufizohet nga kufijtë kombëtarë, as nuk është feud i kompanive të mediave sociale që komandojnë me cinizëm emrin e saj.

Metaverse përfshin një seri të ndërlidhura botësh virtuale, në të cilat njerëzimi mund të rikrijojë dhe ndërveprojë. Si avatarë, përdoruesit e tij janë të lirë të kalojnë mes lojërave, hapësirave të takimeve dhe tregjeve, duke ripërsëritur shumë nga detyrat që dikur ishin të kufizuara në hapësirën njerëzore. Premtimi më i madh që mban Metaverse, nuk është aftësia e njerëzve për të veshur rroba digjitale dhe për të kërcyer në sallat virtuale të koncerteve. Përkundrazi, është për të njëjtët njerëz që të fitojnë punësim kuptimplotë në botë, mbretëri dhe hapësira nëpër Metaverse që do të formojnë zemrën rrahëse të Web3.

5.jpg

Posted under: Education, News

NFT 2.0: Gjenerata e ardhshme e NFT-ve do të jetë e efektshme dhe e besueshme

Posted on by Vial

(NFT) kanë qenë në titujt kryesorë gjatë kohëve të fundit.

Ndërkohë që një pjesë e popullsisë janë përpjekur të kuptojnë se pse ekzistojnë NFT-të, kërkesa është rritur, institucionet janë afruar dhe gjuha ka hyrë në ndërgjegjen tonë kolektive. Në ekzistencën e tyre të shkurtër, NFT-të kanë shpërthyer në skenën e kriptove, duke arritur në 17 miliardë dollarë në vëllimin e tregtimit në 2021. Ky numër pritet të shkojë në 147 miliardë dollarë deri në vitin 2026. Akoma më mbresëlënës është fakti se ky vëllim zotërohet nga më pak se 400,000 përdorues, e cila arrin në një vëllim të madh transaksionesh prej 47,000 dollarësh për përdorues.

Krahas rritjes meteorike të industrisë, vetë NFT-të kanë kaluar nëpër ndryshime të mëdha që nga fillimi i tyre. Për shembull, CryptoPunks, i cili u prodhua falas në 2017, u ngrit në statusin “blu-chip” (projekt me vlerë të lartë), duke arritur kulmin me një shitje prej 11.8 milionë dollarësh në Sotheby’s vitin e kaluar. NFT-të kanë treguar një fuqi të jashtëzakonshme duke tërhequr vëmendjen e të famshëmve dhe markave të mëdha dhe madje duke u paraqitur në reklamat e Super Bowl. Kompani të tilla si Budweiser, McDonald’s dhe Adidas kanë hedhur koleksionet e tyre, ndërsa Nike ka hyrë në hapësirë ​​duke blerë RTFKT Studios.

10.jpg

Posted under: Education, News

Qeveria e Brazilit tani kërkon që qytetarët të paguajnë taksa për tregtitë në kripto

Posted on by Vial

Tatimi mbi të ardhurat personale nuk është me vetem një problem. Ka edhe më keq! Qeveria Federale e Brazilit do që investitorët të paguajnë taksa mbi fitimet e tregtimit të kriptomonedhave, edhe nëse nuk ka shkëmbim final për monedhën kombëtare të Brazilit.

Rezerva Federale e Brazilit (RFB) ka deklaruar se investitorët brazilianë në tregun e kripto-aseteve duhet të paguajnë tatimin mbi të ardhurat për transaksionet që përfshijnë shkëmbime të ngjashme të kriptomonedhave; për shembull, Bitcoin ( BTC ) për Ethereum ( ETH ).

Deklarata e RFB-së u botua në Diário da Uniao dhe ishte rezultat i një konsultimi të bërë nga kosnultimet me rregullatoret. Edhe pse nuk specifikon se çfarë mund të kuptohet si “fitim”, pasi në shkëmbimin e një aktivi kripto me një tjetër nuk ka fitim kapital në monedhën fiat, ai vë në dukje se, megjithatë, ekziston detyrimi për të paguar taksat për fitimi eventual:

“Fitimi kapital i llogaritur në shitjen e kriptomonedhave, kur njëra përdoret drejtpërdrejt në blerjen e një tjetre, edhe nëse kriptomonedha e blerjes nuk është konvertuar më parë në reais ose në një monedhë tjetër fiat, tatohet nga tatimi mbi të ardhurat e individit.”

Sidoqoftë, duhet të theksohet se jo të gjithë investitorët e kriptove duhet të deklarojnë tregtinë e tyre, pasi ligji vendosi që vetëm investitorët që tregtojnë më shumë se 35,000 BRL (afërsisht 7263,67 dollarë) në kriptovaluta duhet të paguajnë tatimin mbi të ardhurat.

6.jpg

Posted under: Education, News

Për çfarë do të përdoret ApeCoin?

Posted on by Vial

Si një token qeverisjeje dhe shërbimi, ApeCoin shërben për qëllime të shumta në ekosistem. Rastet e përdorimit të ApeCoin përfshijnë pjesmarrjen në qeverisjen e DAO dhe mundësimin e aksesit në veçoritë ekskluzive të ekosistemit, si lojërat, ngjarjet, mallrat dhe shërbimet.

E krijuar në mënyrë identike me çdo monedhë tjetër Web3 , ApeCoin mund të përdoret për pagesa. ApeCoin është teknikisht i pranueshëm nga shumica e tregtarëve sepse është një token i përhapur ERC-20. Monedha është gjithashtu në përdorim si shpërblime NFT dhe mbajtësit me BAYC marrin APE falas që mund ta paratë menjëherë.

Zhvilluesit e palëve të treta përdorin ApeCoin për të luajtur një rol në ekosistem dhe për të përfshirë tokenin në shërbimet, lojërat dhe projektet e tyre të ndryshme. Për shembull, në Benji Bananas të Animoca Brands, një lojë celulare me qëllim fitimin (P2E), monedha përdoret si një shpërblim për lojtarët. Ata do të jenë në gjendje të fitojnë tokena speciale kur luajnë dhe t’i shkëmbejnë këto të fundit me ApeCoin.

Metaverse i ardhshëm Otherside, mund ta bëjë atë një monedhë me kërkesë të lartë këtë vit. Kjo do ta bëjë ApeCoin një token transaksioni në tregjet metaverse. Nëse Metaverse përfshin elementë P2E, ai mund të përdoret gjithashtu për shpërblimin e lojtarëve.

Me rastet e përdorimit që shtrihen nga pagesat e decentralizuara deri te shitjet e tokës në metaverse, kompania ka një sërë komponentësh mbështetës. Ndërsa ekosistemi APE rritet, ApeCoin fiton më shumë vlerë sesa mund të pritet realisht.

3.jpeg

Posted under: Education, News

Çfarë është ApeCoin?

Posted on by Vial

Mbajtësit e tokenit APE marrin vendime kolektive në qeverisjen e monedhës, duke hedhur vota dhe duke vendosur për çështje të tilla si shpërndarja e fondeve, kornizimi i rregullave, partneritetet, përzgjedhja e projekteve dhe më shumë.

Tremujori i parë i vitit 2022 ishte i mbushur me biseda rreth ApeCoin ( APE ), një kriptomonedhë e shpallur si monedha vendase e Bored Ape Yacht Club (BAYC), e zhvilluar nga Yuga Labs. Që nga krijimi i ApeCoin DAO në Prill 2021, BAYC ka qenë ndër koleksionet më të mira të NFT-ve me një komunitet të gjallë.

Si një token qeverisje-je dhe shërbime-sh e ekosistemit APE, ApeCoin administrohet nga një organizatë autonome e decentralizuar , ose DAO. Kushdo që mban monedhën lejohet të votojë për vendimet përkatëse të qeverisjes. Fakti që APE është emetuar nga Yuga Labs i jep peshë, pasi ka gjithashtu CryptoPunks dhe Meebits , dy projekte të tjera NFT.

Ju mund të jeni të interesuar se kush qëndron pas ApeCoin. Zotëruesit e monedhës së ApeCoin dhe produkteve/shërbimeve të ndryshme që përdorin kriptomonedhën përbëjnë së bashku ekosistemin APE. Yuga Labs, e themeluar në vitin 2021 dhe me seli në Miami, Florida, është një emër i spikatur të NFT-ve dhe koleksioneve digjitale. I vlerësuar si krijues i Bored Ape Yacht Club, Yuga Labs shërben si një anëtar i komunitetit në ApeCoin DAO. Ata kanë miratuar ApeCoin si tokenin e tyre kryesor në projektet që ndërmarrin.

apecoin.jpg

Posted under: Education, News

Metaverse mund të ndryshojë njerëzimin si e njohim deri sot

Posted on by Vial

Njohja, emocionet dhe sjelljet e përdoruesve mund të ndikohen nga teknologjitë kryesore që mundësojnë metaverse të shumta.

Kostoja e shtrenjtë e pajisjeve është një pengesë për adoptimin e gjerë të teknologjive metaverse që shpresojmë se do të kapërcehen në të ardhmen. Morali, mirëqenia fizike, shëndeti dhe siguria, psikologjia, etika dhe privatësia e të dhënave janë katër fushat e rrezikut që lidhen me AR.

Në një nivel fizik, vëmendja e përdoruesve duke u devijuar nga aplikacionet AR të bazuara në vendndodhje ka rezultuar në fatkeqësi të rrezikshme. Mbingarkimi i informacionit është një problem psikologjik që duhet shmangur. Shtimi i paautorizuar dhe ngatërrimi i fakteve me perspektivat paragjykuese janë dilema morale. Mbledhja dhe ndarja e të dhënave me palët e treta është rreziku me pasojat më të rënda të privatësisë.

Për më tepër, aktorët e Metaverse mund të joshen të mbledhin psikografinë biometrike të përdoruesve bazuar në emocionet e të dhënave të përdoruesit, të cilat mund të përdoren për të bërë supozime të paqëllimshme të sjelljes dhe për të përkeqësuar paragjykimet algoritmike.

Sëmundja e lëvizjes dhe marramendja janë ndër çështjet shëndetësore më të raportuara rregullisht të lidhura me realitetin virtual. Për shkak të peshës së aparatit VR, tendosja e kokës dhe qafës është një problem për seancat e afatgjata të përdorimit. Izolimi social dhe tërheqja nga aktivitetet e jetës reale të shoqëruara me çështje mjekësore është gjithashtu një sfidë që pengon miratimin e zakonshëm të Metaverse.

bitcoin.jpg

Posted under: Education, News

Cilat teknologji përdoren në Metaverse?

Posted on by Vial

Zhvillimi i fundit i Metaverse u bë i mundur falë teknologjive si inteligjenca artificiale (AI), Interneti i Gjërave (IoT), AR, VR, si dhe modelimi 3D dhe llogaritja hapësinore dhe e skajshme.

 1. Inteligjence artificiale

  Inteligjenca artificiale siguron stabilitetin e infrastrukturës së Metaverse, duke ofruar gjithashtu informacione vepruese për shtresat e sipërme. Teknologjitë e NVIDIA janë një shembull i mirë se si AI do të jetë vendimtare në zhvillimin e hapësirave dixhitale ku ndërveprimet sociale do të ndodhin virtualisht.

 2. Internet of Things

  Ndërsa IoT do të lejojë që Metaverse të ndërveprojë me botën reale, ai do të shërbejë gjithashtu si një ndërfaqe 3D për pajisjet IoT, duke lejuar një përvojë më të personalizuar të tyre. Si Metaverse ashtu edhe Interneti i Gjërave do të ndihmojnë organizatat në marrjen e gjykimeve më të shpejta dhe të automatizuara.

 3. Realiteti i shtuar dhe ai virtual

  Ideja e një Metaverse kombinon teknologji si AI, AR dhe VR për të lejuar përdoruesit të hyjnë në botën virtuale. Për shembull, artikujt virtualë mund të futen në mjedisin aktual duke përdorur teknologjinë e realitetit të shtuar. Në mënyrë të ngjashme, VR ju ndihmon të zhyteni në një mjedis virtual 3D duke përdorur modelimin kompjuterik. Ndërsa veshja e një kufje të realitetit virtual ose një pajisje tjetër nuk kërkohet në Metaverse, ekspertët besojnë se VR do të bëhet një pjesë thelbësore e mjedisit virtual. Sidoqoftë, duhet të theksohet se Metaverse është i ndryshëm nga AR dhe VR. Nëse jeni kurioz të dini se si mund të hyni në Metaverse, përgjigja është se teknologjitë e shtuara dhe të realitetit virtual janë një mënyrë për të hyrë në botën dinamike dixhitale 3D.

 4. Modelimi 3D

  Modelimi 3D është një proces grafik kompjuterik për krijimin e një paraqitjeje dixhitale tredimensionale të çdo sipërfaqe ose objekti. Realiteti 3D i Metaverse është vendimtar për të siguruar komoditetin e konsumatorëve të tij. Kërkohen shumë mbledhje imazhesh dhe dizajn grafik për të krijuar një botë 3D. Grafikat 3D në shumicën e lojërave si The Sandbox ( SAND ) japin përshtypjen se lojtari është në të vërtetë në lojë. Metaverse duhet të ndërtohet mbi të njëjtin themel.

 5. Llogaritja hapësinore dhe e skajshme

  Praktika e shfrytëzimit të hapësirës fizike si një ndërfaqe kompjuterike njihet si llogaritja hapësinore. Me teknologji si HoloLens, Microsoft është një pionier në fushën e llogaritjes hapësinore në hapësirën metaverse. Koha e përgjigjes ndaj veprimit të një përdoruesi në thelb duhet të reduktohet në një nivel nën atë që është e dallueshme për njerëzit. Duke pritur një seri dhe kombinim të burimeve kompjuterike dhe infrastrukturave të komunikimit pranë përdoruesve, llogaritja e skajshme siguron kohë të shpejta përgjigjeje.

metaverse.jpg

Posted under: Education, News