Çfarë është ApeCoin?

Mbajtësit e tokenit APE marrin vendime kolektive në qeverisjen e monedhës, duke hedhur vota dhe duke vendosur për çështje të tilla si shpërndarja e fondeve, kornizimi i rregullave, partneritetet, përzgjedhja e projekteve dhe më shumë.

Tremujori i parë i vitit 2022 ishte i mbushur me biseda rreth ApeCoin ( APE ), një kriptomonedhë e shpallur si monedha vendase e Bored Ape Yacht Club (BAYC), e zhvilluar nga Yuga Labs. Që nga krijimi i ApeCoin DAO në Prill 2021, BAYC ka qenë ndër koleksionet më të mira të NFT-ve me një komunitet të gjallë.

Si një token qeverisje-je dhe shërbime-sh e ekosistemit APE, ApeCoin administrohet nga një organizatë autonome e decentralizuar , ose DAO. Kushdo që mban monedhën lejohet të votojë për vendimet përkatëse të qeverisjes. Fakti që APE është emetuar nga Yuga Labs i jep peshë, pasi ka gjithashtu CryptoPunks dhe Meebits , dy projekte të tjera NFT.

Ju mund të jeni të interesuar se kush qëndron pas ApeCoin. Zotëruesit e monedhës së ApeCoin dhe produkteve/shërbimeve të ndryshme që përdorin kriptomonedhën përbëjnë së bashku ekosistemin APE. Yuga Labs, e themeluar në vitin 2021 dhe me seli në Miami, Florida, është një emër i spikatur të NFT-ve dhe koleksioneve digjitale. I vlerësuar si krijues i Bored Ape Yacht Club, Yuga Labs shërben si një anëtar i komunitetit në ApeCoin DAO. Ata kanë miratuar ApeCoin si tokenin e tyre kryesor në projektet që ndërmarrin.

apecoin.jpg

Related Posts

Si ndikon një falimentim i ekonomisë së SHBA-së në botën e kriptomonedhave

Tregu i monedhave të qëndrueshme (stablecoins), me një vlerë prej 130 miliard dollarësh, është i fokusuar në bonot e thesarit të qeverisë amerikane, ...

Ja çfarë ndodhi këtë javë në botën e kriptomonedhave

Çmimet e tokenave të lidhur me AI u rritën. Rrjeti i Bitcoin-it po mbingarkohet. Binance lançon shërbimin e huasë së NFT-ve ndërsa Hong Kongu jep ...

Gjërat nuk po duken mirë për Binance 

Binance, një nga bursat më të mëdha të kriptomonedhave në botë, e gjen veten të përfshirë në një situatë sfiduese. Kompania po përballet me rritjen e ...