Elon Musk paralajmëron të keni kujdes nga piratët që përdorin imazhin e tij për të marrë para.

Elon paralajmëron përdoruesit kundër mashtrimit me ‘’Deepfake’’. Deepfakes (teknologjia e imitimit te fytyrave) janë shtuar kohet e fundit, duke dalë shpesh edhe në Shqipëri në FIlma24, si formë reklame! Hacker-at prodhojnë një video të falsifikuar të bisedës së Elon Musk duke mashtruar përdoruesit e mediave sociale.

CEO i Tesla-s, Elon Musk, u distancua nga një video tjetër e fabrikuar që promovonte një mashtrim. Fillimisht e shpërndarë në Twitter, videoja në fjalë ishte një falsifikim i thellë i Musk që supozohej se promovonte një platformë kriptomonedhe që premton 30% kthime nga depozitat e kriptove. Mashtruesit përdorën pamjet origjinale nga një TED Talk me Musk dhe kuratorin Chris Anderson në një konferencë TED në Vankuver në prill të këtij viti.

Tweet-i dhe videoja tërhoqën vëmendjen e vetë Musk, i cili ka qenë gjithnjë e më aktiv që prej lëvizjes së tij për të blerë platformën e mediave sociale për rreth 44 miliardë dollarë.
Fama globale e Musk si një pionier i teknologjisë e ka bërë atë një objektiv të zgjedhur për mashtruesit që kërkojnë të përfitojnë nga përdoruesit dhe investitorët e mediave sociale. Përdoruesit jo të dhënë pas teknologjisë janë në rrezik të mashtrohen nga kthime joreale të investimeve.

Mashtrimet e kriptomonedhave të kësaj natyre ishin të përhapura në 2020 dhe 2021, me Komisionin Federal të Tregtisë së Shteteve të Bashkuara (FTC) që publikoi një raport që vlerësonte se mbi 80 milionë dollarë u vodhën nga viktimat gjatë një periudhe gjashtëmujore.
Duke pasur parasysh afinitetin e Musk për hapësirën e kriptomonedhave dhe prirjen e tij pro Dogecoin, transmetimet e drejtpërdrejta mashtruese në YouTube u bënë një armë e zgjedhur.
Videot "deepfake" kanë qenë të përhapura që kur u krijua termi në 2017. Duke përdorur inteligjencën artificiale, imazhet e krijuara nga kompjuteri, video dhe audio, krijuesit kërkojnë të manipulojnë shikuesit me media që shpesh janë aq realiste sa është e vështirë të dallosh të vërtetën nga trillim.

fake-elon-musk.jpeg

Related Posts

Ja çfarë ndodhi këtë javë në botën e kriptomonedhave

Miratohen aplikimet për Bitcoin ETF, por ky miratim nisi më pare me një lajm të rremë. Një përditësim i ri po diskutohet për Ethereum, ndërsa SEC ka...

Bitcoin ETF miratohet zyrtarisht nga SEC

Komisioni i Shkëmbimit dhe Letrave me Vlerë i SHBA-së ka miratuar zyrtarisht fondet e para të tregtueshme të rregulluara në Shtetet e Bashkuara të...

Ja çfarë ndodhi këtë javë në botën e kriptomonedhave

Elon Musk shkakton polemika si pasojë të një citimi të gabuar gjatë prezantimit të BitKey të Dorsey. Coinbase ju lejon të dërgoni para përmes mediave...