Metaverse mund të ndryshojë njerëzimin si e njohim deri sot

Njohja, emocionet dhe sjelljet e përdoruesve mund të ndikohen nga teknologjitë kryesore që mundësojnë metaverse të shumta.

Kostoja e shtrenjtë e pajisjeve është një pengesë për adoptimin e gjerë të teknologjive metaverse që shpresojmë se do të kapërcehen në të ardhmen. Morali, mirëqenia fizike, shëndeti dhe siguria, psikologjia, etika dhe privatësia e të dhënave janë katër fushat e rrezikut që lidhen me AR.
Në një nivel fizik, vëmendja e përdoruesve duke u devijuar nga aplikacionet AR të bazuara në vendndodhje ka rezultuar në fatkeqësi të rrezikshme. Mbingarkimi i informacionit është një problem psikologjik që duhet shmangur. Shtimi i paautorizuar dhe ngatërrimi i fakteve me perspektivat paragjykuese janë dilema morale. Mbledhja dhe ndarja e të dhënave me palët e treta është rreziku me pasojat më të rënda të privatësisë.

Për më tepër, aktorët e Metaverse mund të joshen të mbledhin psikografinë biometrike të përdoruesve bazuar në emocionet e të dhënave të përdoruesit, të cilat mund të përdoren për të bërë supozime të paqëllimshme të sjelljes dhe për të përkeqësuar paragjykimet algoritmike.
Sëmundja e lëvizjes dhe marramendja janë ndër çështjet shëndetësore më të raportuara rregullisht të lidhura me realitetin virtual. Për shkak të peshës së aparatit VR, tendosja e kokës dhe qafës është një problem për seancat e afatgjata të përdorimit. Izolimi social dhe tërheqja nga aktivitetet e jetës reale të shoqëruara me çështje mjekësore është gjithashtu një sfidë që pengon miratimin e zakonshëm të Metaverse.

bitcoin.jpg

Related Posts

Si ndikon një falimentim i ekonomisë së SHBA-së në botën e kriptomonedhave

Tregu i monedhave të qëndrueshme (stablecoins), me një vlerë prej 130 miliard dollarësh, është i fokusuar në bonot e thesarit të qeverisë amerikane, ...

Ja çfarë ndodhi këtë javë në botën e kriptomonedhave

Çmimet e tokenave të lidhur me AI u rritën. Rrjeti i Bitcoin-it po mbingarkohet. Binance lançon shërbimin e huasë së NFT-ve ndërsa Hong Kongu jep ...

Gjërat nuk po duken mirë për Binance 

Binance, një nga bursat më të mëdha të kriptomonedhave në botë, e gjen veten të përfshirë në një situatë sfiduese. Kompania po përballet me rritjen e ...