Metaverse pritet të hapë bankën e parë

Metaverse pritet të hapë bankën e parë jo më larg se 2022. Kjo do të nxiste konkurencën dhe zilinë midis sistemit tradicional të bankave në Botë. Por a mund të bëhet kjo?

Duke pasur parasysh natyrën amorfe të Metaverse-it, mund të jetë e vështirë të parashikohet se si mund të ngjajë një botë virtuale në të cilën miliona njerëz hyjnë dhe dalin për të fituar buken e tyre. Megjithatë, siç ndodh, tashmë po punohet në metaverset e reja në mbarë botën për të krijuar bankën e pare METAVERSE BANK. Banka do te kujdeset per legalizimin e GameFi. Por cfarë janë Game Fi? Shikojmë shembullin më poshtë.

Në sektorin e lojrave për të fituar - ose "GameFi", kafshët shtëpiake virtuale bredhin lirshëm, me pronarët e tyre njerëzorë që i përkëdhelin, i veshin dhe i trajnojnë. Por nuk ka të bëjë vetëm me rekreacionin: me metaverset e tyre përkatëse, lojtarët mund të mbledhin monedha dhe objekte të tjera në lojë që lindin dhe t'i tregtojnë ato për para të vërteta.

Punëtorët nga vendet në zhvillim si Filipinet fitojnë rreth 30 dollarë në ditë për kryerjen e këtyre detyrave në emër të pronarëve, duke përdorur krijesat virtuale për të mbledhur monedha. Pronarët, nga ana tjetër, fitojnë para nga huazimi i pronave virtuale - pa pasur nevojë të shqetësohen me mundimin e mbledhjes së tokenave gjatë gjithë ditës.

8.jpg

Related Posts

SEC padit Binance se ka keqpërdorur fondet e klientëve

Komisioni i Shkëmbimeve dhe Letrave me Vlerë (SEC) paditi të hënën Binance, bursën më të madhe të kriptomonedhave në botë, duke pretenduar se kompania ...

Ja çfarë ndodhi këtë javë në botën e kriptomonedhave

Elon Musk përballet me akuza të reja për tregtimin e Dogecoin. Coinbase thotë se AI mund të përfitojë nga kriptomonedhat, ndërsa një portofol ...

Si ndikon një falimentim i ekonomisë së SHBA-së në botën e kriptomonedhave

Tregu i monedhave të qëndrueshme (stablecoins), me një vlerë prej 130 miliard dollarësh, është i fokusuar në bonot e thesarit të qeverisë amerikane, ...