NFT 2.0: Gjenerata e ardhshme e NFT-ve do të jetë e efektshme dhe e besueshme

(NFT) kanë qenë në titujt kryesorë gjatë kohëve të fundit.

Ndërkohë që një pjesë e popullsisë janë përpjekur të kuptojnë se pse ekzistojnë NFT-të, kërkesa është rritur, institucionet janë afruar dhe gjuha ka hyrë në ndërgjegjen tonë kolektive. Në ekzistencën e tyre të shkurtër, NFT-të kanë shpërthyer në skenën e kriptove, duke arritur në 17 miliardë dollarë në vëllimin e tregtimit në 2021. Ky numër pritet të shkojë në 147 miliardë dollarë deri në vitin 2026. Akoma më mbresëlënës është fakti se ky vëllim zotërohet nga më pak se 400,000 përdorues, e cila arrin në një vëllim të madh transaksionesh prej 47,000 dollarësh për përdorues.

Krahas rritjes meteorike të industrisë, vetë NFT-të kanë kaluar nëpër ndryshime të mëdha që nga fillimi i tyre. Për shembull, CryptoPunks, i cili u prodhua falas në 2017, u ngrit në statusin “blu-chip” (projekt me vlerë të lartë), duke arritur kulmin me një shitje prej 11.8 milionë dollarësh në Sotheby's vitin e kaluar. NFT-të kanë treguar një fuqi të jashtëzakonshme duke tërhequr vëmendjen e të famshëmve dhe markave të mëdha dhe madje duke u paraqitur në reklamat e Super Bowl. Kompani të tilla si Budweiser, McDonald's dhe Adidas kanë hedhur koleksionet e tyre, ndërsa Nike ka hyrë në hapësirë ​​duke blerë RTFKT Studios.

10.jpg

Related Posts

SEC padit Binance se ka keqpërdorur fondet e klientëve

Komisioni i Shkëmbimeve dhe Letrave me Vlerë (SEC) paditi të hënën Binance, bursën më të madhe të kriptomonedhave në botë, duke pretenduar se kompania ...

Ja çfarë ndodhi këtë javë në botën e kriptomonedhave

Elon Musk përballet me akuza të reja për tregtimin e Dogecoin. Coinbase thotë se AI mund të përfitojë nga kriptomonedhat, ndërsa një portofol ...

Si ndikon një falimentim i ekonomisë së SHBA-së në botën e kriptomonedhave

Tregu i monedhave të qëndrueshme (stablecoins), me një vlerë prej 130 miliard dollarësh, është i fokusuar në bonot e thesarit të qeverisë amerikane, ...