SpaceX do të ndjekë Teslën në pranimin e pagesave të DOGE – Konfirmon Elon Musk

Nëse gjërat funksionojnë ashtu siç është planifikuar nga një prej njerëzve më të pasur në botë, Musk mund të fillojë përfundimisht të lejojë pagesat DOGE për abonimet e Starlink.

Vetëm katër muaj pasi prodhuesi i automjeteve elektrike Tesla filloi të pranonte Dogecoin (DOGE) për blerjet ne Tesla, Elon Musk njoftoi planin për të zgjatur opsionin e pagesës edhe për kompaninë e tij të eksplorimit të hapësirës, ​​SpaceX.

Musk, CEO i SpaceX dhe Tesla, ka qenë një mbështetës i vendosur i ekosistemit DOGE që nga viti 2019 dhe që atëherë ka zbuluar publikisht interesin për të pranuar pagesa me ‘’memecoin’’ në ndërmarrjet e tij shumë miliarda dollarëshe.

Historikisht, tweet-et pro-DOGE të Musk kanë pasur një ndikim të menjëhershëm dhe pozitiv në çmimet e kriptomonedhës, pasi investitorët përpiqen të përfitojnë nga reklamat. Megjithatë, zbulimi i kohëve të fundit në lidhje me planin e SpaceX për të pranuar pagesat DOGE për mallrat nuk pati asnjë efekt të rëndësishëm në çmim në mes të një tregu të rënduar të kriptove. Në dhjetor 2021, DOGE fitoi 25% pasi Musk konfirmoi se Tesla do të pranojë atë për mallra . Së bashku me afate të ngjashme kohore, sipërmarrësi zbuloi besimin e tij se DOGE është një opsion më i mirë i pagesës së përditshme në krahasim me Bitcoin (BTC).

Nëse gjërat funksionojnë ashtu siç është planifikuar, Musk mund të fillojë përfundimisht të lejojë pagesat DOGE për abonimet e Starlink.

2.jpeg

Related Posts

SEC padit Binance se ka keqpërdorur fondet e klientëve

Komisioni i Shkëmbimeve dhe Letrave me Vlerë (SEC) paditi të hënën Binance, bursën më të madhe të kriptomonedhave në botë, duke pretenduar se kompania ...

Ja çfarë ndodhi këtë javë në botën e kriptomonedhave

Elon Musk përballet me akuza të reja për tregtimin e Dogecoin. Coinbase thotë se AI mund të përfitojë nga kriptomonedhat, ndërsa një portofol ...

Si ndikon një falimentim i ekonomisë së SHBA-së në botën e kriptomonedhave

Tregu i monedhave të qëndrueshme (stablecoins), me një vlerë prej 130 miliard dollarësh, është i fokusuar në bonot e thesarit të qeverisë amerikane, ...