Universiteti brazilian USP do të kryejë kërkime akademike në metaverse

Një nga universitetet më të mira në Brazil dëshiron të eksplorojë pyetje të rëndësishme kërkimore rreth psikologjisë, sjelljes njerëzore dhe realitetit të shtuar brenda metaversit.

Siç është raportuar nga Universiteti i Sao Paulos (USP), hulumtimi i përqendruar në metaverse do të kryhet nga grupe kërkimore të interesuara në modelimin 3D, psikologjinë dhe sjelljen njerëzore, dhe efektivitetin e pajisjeve të realitetit virtual dhe të shtuar. Këto fusha kërkimore do të vlerësohen brenda kontekstit të metaverses për të kuptuar se si bota e re virtuale ndikon në ndërveprimet e përdoruesve.

Profesori i USP, Marcos A. Simplicio Jr. theksoi se kjo është hera e parë që USP kishte marrë një NFT nëpërmjet partneritetit. NFT-ja në fjalë është një tokë e rrallë në metaversën e Shteteve të Bashkuara të Marsit (USM), e cila po ndërtohet në bashkëpunim me universitete të tjera.
"USP është universiteti i parë në Amerikën Latine që ka një partneritet me USM për të mbështetur ndërtimin e metaverses së tij," tha Simplicio.
Partneriteti fillimisht do të shfaqë një bashkëpunim me studiues që rrjedhin nga një marrëveshje ekzistuese e quajtur Iniciativa e Kërkimit të Blockchain University (UBRI), e cila sponsorizohet nga Ripple.

Mundësitë që përfshijnë metaverset u diskutuan në Takimin Vjetor të Forumit Ekonomik Botëror, i cili përfundoi të enjten.
Në mënyrë të veçantë, paneli i titulluar “ Mundësitë e Metaverses ” eksploroi se si teknologjitë metaverse mund të përdoren për të përmirësuar të mësuarit e fëmijëve. Paneli paraqiti Philip Rosedale, bashkëthemelues i High Fidelity; Pascal Kaufmann, themelues i Fondacionit Mindfire; Peggy Johnson, CEO i Magic Leap; Hoda AlKhzaimi, asistent profesor kërkimor në Universitetin e Nju Jorkut, Abu Dhabi dhe Edward Lewin, nënkryetar i Lego Group.

“Një në tre persona që përdorin internetin janë të rinj dhe fëmijë, kështu që unë do të fokusohesha vërtet në ndërtimin nga perspektiva e fëmijëve, duke qenë se ata janë përdoruesit e ardhshëm,” tha Lewin gjatë diskutimit në panel.

brazil.jpg

Related Posts

Si ndikon një falimentim i ekonomisë së SHBA-së në botën e kriptomonedhave

Tregu i monedhave të qëndrueshme (stablecoins), me një vlerë prej 130 miliard dollarësh, është i fokusuar në bonot e thesarit të qeverisë amerikane, ...

Ja çfarë ndodhi këtë javë në botën e kriptomonedhave

Çmimet e tokenave të lidhur me AI u rritën. Rrjeti i Bitcoin-it po mbingarkohet. Binance lançon shërbimin e huasë së NFT-ve ndërsa Hong Kongu jep ...

Gjërat nuk po duken mirë për Binance 

Binance, një nga bursat më të mëdha të kriptomonedhave në botë, e gjen veten të përfshirë në një situatë sfiduese. Kompania po përballet me rritjen e ...