Opinion / Monedhat Virtuale po lulëzojnë xhepat e qytetarëve – Valentin Cela

Geek Room zhvilloi intervistën ditën e sotme me 6 qershor 2022 me pedagogun e Universitetit të Tiranës, Z. Valentin Çela.

Teknologjia Blockchain është këtu për të përmisuar më tej internetin dhe mënyrat e përdorimit e tij, që ndryshe quhet dhe web 3.0, ku asgjë nuk do të jetë më siç kemi parë deri më sot. Decentralizimi rikthen privatësinë dhe sigurinë që kishim në internet në fillim pa humbur veçoritë dhe mundësitë e shumta të gjenerimit të networkut dhe të ardhurave.

“Meta verset dhe NFT janë vetëm në fazat e tyre të hershme. Pra, kriptovalutat do të jenë e ardhmja.” deklaron për Geek Room, Valentin Çela, profesor në Fakultetin e Ekonomisë dhe Universitetin Europian të Tiranës.

Hapi i parë që unë sugjeroj është të edukoheni në kanale të sigurta si vial.community. Në këtë mënyrë mund të merrni informacionin e nevojshëm për tu bërë investitorët e ardhshëm në monedhat virtuale dhe metaverse. Sugjerimi im personal është vial.community.

‘’Une jam shumë I kënaqur dhe surprizur që edhe në Shqiperi ka startup si VIAL që informojnë cdo ditë njerëzit dhe komunitetine tyre se cfarë po ndodh me kriptomonedhat nëpërmjet vial.community, dhe unë po ju jap mendimin tim mbi informacionet e lexuara në VIAL dhe nga eksperienca personale’’ citoi Valentini.

Nëse ju jeni fillestar ose nuk keni provuar ende të investoni, ju sugjeroj mos të dëgjoni mediat klishe dhe sugjerimet e tyre, por të provoni vetë të kryeni shkëmbime të shumta kriptosh që kanë licencë ose zyra bankare brenda Evropës. Binance ishte në krye të listës derisa ata ndërprenë transfertën bankare SEPA. Tani ata paguajnë 1.8% për depozitimin, 0.10% për transaksionet dhe përsëri për tërheqjen e parave. Pra, nuk është më fitimprurëse. Por kjo sdo të thotë që duhet të frikësoheni. Në të njëjtën mënyrë operojnë edhe bankat e nivelit të dytë nga inflacioni.

Paçka paragjykimeve negative të kriptovalutave, Sugjerimi i Valentinit është për tu studiuar si përdoren Kraken, Kucoin, Bitpanda, Coinbase, Ftx etj. Dhe të nisni tregëtimin me shuma minimale për ta përjetuar nga afër botën e monedhave virtuale.

Kohët e fundit Swissborg pranon vetëm njerëz me rezidencë evropiane dhe lejon të transferojmë para pa tarifë. Gjithashtu ato ofrojnë një tarifë transaksioni deri në 0.75 USD. Aplikim i thjeshtë i drejtpërdrejtë me vetëm monedha të zgjedhura. Por ajo që Valentini komunikon për Geek Room është se kjo nxit nxit besueshmërinë në investimin e parave të qytetarëve të thjeshtë. Niveli i besueshmërisë për kriptomonedha nga investitorët në kripto ka treguar që nuk është ulur, por përkundrazi, kanë treguar një rritje të madhe interesimi.

Pse vallë ndodh kjo?

Ekzistojnë programe shumë tërheqëse të cilë njerëzit e thjeshtë mund të investojnë në formë Joint Venture për të fuqizuar vlerën e një aseti dixhital, dhe kjo cili ofron të njëjtin përfitim për atë që fton dhe bashkohet.

Valentin Çela shton se “Qeverive dhe bankave nuk u pëlqejnë kriptovalutat pasi shanset e tyre për të manipuluar monedhën dhe ekonominë do të bëhen gjithnjë e më pak, një opsion për këtë do të ishte që qeveritë të krijojnë kriptomonedhën e tyre, e cila do të rregullohet nga qeveria siç bëri Kina dixhitale juan.

Kriptovalutat janë një teknologji e vazhdueshme dhe eksperiment socio-ekonomik. Si rezultat, hapësira e blockchain po lulëzon me mundësi të reja. Me një vlerë të përafërt tregu prej 1.40 trilion dollarësh, jini të sigurt se kjo industri është këtu për të sjellë evolucion të fuqisë financiare. Kjo industri e re është vazhdimisht në zhvillim, prandaj sa më herët të njiheni me të, aq më të larta janë shanset për të përfituar nga zhvillimi i saj në të ardhmen.” Citon Valentin Çela për Geek Room.

Për më shumë informacion me vlerë të shtuar, ju ftoj të vizitoni vial.community.

image_2021-12-06_144345-1024x521.png

Related Posts

Ja çfarë ndodhi këtë javë në botën e kriptomonedhave

Sezoni i Altcoin-eve ka nisur zyrtarisht. Aksionet e kompanive, si MicroStrategy dhe Coinbase po lulëzojnë ndërsa banka Standard Chartered pret një...

Ja çfarë ndodhi këtë javë në botën e kriptomonedhave

CZ dhe Binance pranojnë fajësinë, duke rënë dakord për gjoba me vlerë miliarda dollar. Kraken përballet me një tjetër padi të re. JP Morgan deklaron...

Ja çfarë ndodhi këtë javë në botën e kriptomonedhave

Tether investon në pajisijet e prodhimit të Bitcoin-eve. Një status rreth XRP ETF manipulon tregun. Fonidi i pensioneve i Koresë së Jugut investon në...