Përmbledhje e javës së kaluar rreth kriptovalutave

Java që kaloi ishte javë e zhurmshme për botën e kriptovalutave. Në këtë artikull do të jepet një përmbledhje e shkurtër e ngjarjeve më të rendësishme të javës.

Nju Jorku miraton projekt-ligjin për prodhuesit e Bitcoin

Ligjvënësit në Nju Jork kanë miratuar një projekt-ligj për të ndaluar disa operacione të prodhimit të Bitcoin sepse burimi i energjisë që ato funksionojnë është me bazë karboni. Projektligji kërkon një moratorium dy-vjeçar në operacionet e prodhimit që përdorin metodën e dëshmisë së punës(Proof of Work). Nëse guvernatori Kathy Hochul e nënshkruan atë në ligj, Nju Jorku do të ishte shteti i parë në SHBA që do të ndalonte këtë lloj infrastrukture.

Japonia prezanton ligjin për monedhat e qëndrueshme

Parlamenti i Japonisë ka miratuar një projektligj të përshtatur për të rregulluar monedhat e qëndrueshme në vend pas kolapsit të fundit të Terra USD. Sipas ligjit, monedhat e qëndrueshme duhet të lidhen me një kurs ligjor dhe vetëm bankat e licencuara dhe agjentët e regjistruar do të jenë në gjendje t'i lëshojnë ato në Japoni.

Fidelity planifikon punësim masiv

Fidelity po planifikon punësim masiv për të shtuar shërbimet e tregtisë së biznesit të kriptovalutave. Kompania thotë se përpjekjet për punësim janë të justifikuara nga rritja e qëndrueshme e kërkesës për asete dixhitale. Ndërkohë, Coinbase ka ndaluar përkohësisht punësimin e punonjësve prej dy javësh ndërsa kompania Gemini shkurtoi 10% të stafit të saj duke deklaruar se po hyjmë në një ‘dimër të kriptovalutave’.

Binance Labs siguron 500 milionë dollarë për Web3

Binance Labs, dega e kapitalit sipërmarrës të Binance, ka siguruar 500 milionë dollarë financim për të investuar në Web3 dhe startups blockchain. Sipas CEO të Binance, CZ, qëllimi i fondit të sapo mbyllur të investimeve është zbulimi dhe mbështetja e projekteve me potencialin për të ndërtuar dhe udhëhequr Web3 në DeFi, NFT, lojra, metaverse, etj.
Kriptovalutat sjellin sponsorizime rekord të NBA
Sponsorizimet përmes kriptovalutave janë bërë kategoria e dytë më fitimprurëse e sponsorizimit total të NBA, pas atyre teknologjike. Shoqata Kombëtare e Basketbollit ka shënuar një rekord prej 1.6 miliardë dollarë të ardhura nga sponsorizimi këtë sezon. Pas këtyre rritjeve maramëndëse ndodhen kompani të tilla si Coinbase, Crypto.com dhe FTX.

Punonjësi i OpenSea gjobitet për tregtimin e brendshëm të NFT

Një ish-punonjës i OpenSea - një nga tregjet kryesore të NFT - u akuzua për tregtimin e brendshëm të NFT-ve nga Departamenti Amerikan i Drejtësisë. I pandehuri akuzohej për blerjen e 45 NFT-ve përpara se ato të shfaqeshin në faqen kryesore të OpenSea, duke i shitur për fitim të menjëhershëm pasi u listuan në platformë.

Warner Bros publikon NFT-të e Looney Tunes

Warner Brothers do të publikojë një seri NFT me personazhet e Looney Tunes. Kompania po punon me platformën FT Nifty në projektin të quajtur Looney Tunes: What's Up Block? e cila do të dalë në shitje këtë verë. Projekti gjithashtu do të inkorporojë aksesin në ngjarje unike, zbritje të mallrave dhe shpërblime të tjera në "botën reale" për pronarët e këtyre NFT-ve.

Njerëzit presin që Bitcoin të bëhet tender ligjor

Sipas një studim të bërë nga Crypto.com, rezultoi se një e treta e personave të intervistuar të cilët ishin konsumatorët dhe investitorët e korporatave nëpër vendet e zhvilluara dhe në zhvillim, ra dakord fuqimisht që Bitcoin do të bëhej mjet ligjor. Ndërsa 43% ishin të pavendosur për këtë çështje dhe vetëm 18% e të anketuarve thanë se nuk e presin që Bitcoin bëhen mjete juridike në vendin e tyre brenda 3 viteve.

summary.jpg

Related Posts

SEC padit Binance se ka keqpërdorur fondet e klientëve

Komisioni i Shkëmbimeve dhe Letrave me Vlerë (SEC) paditi të hënën Binance, bursën më të madhe të kriptomonedhave në botë, duke pretenduar se kompania ...

Ja çfarë ndodhi këtë javë në botën e kriptomonedhave

Elon Musk përballet me akuza të reja për tregtimin e Dogecoin. Coinbase thotë se AI mund të përfitojë nga kriptomonedhat, ndërsa një portofol ...

Si ndikon një falimentim i ekonomisë së SHBA-së në botën e kriptomonedhave

Tregu i monedhave të qëndrueshme (stablecoins), me një vlerë prej 130 miliard dollarësh, është i fokusuar në bonot e thesarit të qeverisë amerikane, ...