SEC heton Binance rreth BNB

Komisioni i Shteteve të Bashkuara për Sigurinë dhe Komisionet e Bursave (SEC) thuhet se po heton tokenin BNB të Binance. Sipas raportit nga Bloomberg, SEC po heton nëse oferta fillestare e monedhës (ICO) e kriptovalutes në 2017 ishte një ofertë sigurie e paregjistruar e cila duhej të ishte regjistruar në autoritetin rregullator financiar më herët.

BNB ICO ishte një nga momentet kryesore që e bëri Binance bursen kryesore të kriptovalutave. Sipas një raporti, SEC tani ka hapur një hetim për të. Në një artikull të autorizuar nga Tom Schoenberg dhe Bloomberg u tha se SEC ka arsye të besojë se Binance ka thyer ligjet rregullatore gjatë ICO-së 2017.
Tokeni BNB është tokeni i bursës Binance dhe aktualisht është kriptovaluta e 5-të më e madhe në hapësirën e kriptovalutave duke parë një rritje të madhe të çmimeve në vitet e fundit pasi Binance u rrit në popullaritet. U mblodhën rreth 100 milionë tokena BNB me vlerë 15 cent përmes së cilave u arrit shuma 15 milionë dollarë e cila u përdor për rritjen e shërbimeve.
Sipas CoinMarketCap, tokeni ka rënë 8.03% në 24 orët e fundit pas lajmit, duke u goditur nga raportet kryesore nga Reuters dhe Bloomberg. Reuters goditi Binance dhe pretendoi se bursa funksiononte si një portë për pastrimin e të paktën 2.35 miliardë dollarëve në fonde të paligjshme, ndërsa firma përpunonte transaksione në lidhje me piratime dhe mashtrime. Reuters shtoi gjithashtu se Binance kishte rregulla të dobëta KYC dhe AML deri në mesin e vitit 2021, gjë që bëri që bursa të bëhej një qendër e pastrimit të parave.

Binance iu përgjigj me deklaratën e mëposhtme:
“Nuk do të ishte e përshtatshme që ne të komentonim mbi bisedat tona të vazhdueshme me rregullatorët, të cilat përfshijnë edukimin, ndihmën dhe përgjigjet vullnetare ndaj kërkesave për informacion”, duke shtuar, “Ne do të vazhdojmë të përmbushim të gjitha kërkesat e vendosura nga rregullatorët”.

binance.png

Related Posts

SEC padit Binance se ka keqpërdorur fondet e klientëve

Komisioni i Shkëmbimeve dhe Letrave me Vlerë (SEC) paditi të hënën Binance, bursën më të madhe të kriptomonedhave në botë, duke pretenduar se kompania ...

Ja çfarë ndodhi këtë javë në botën e kriptomonedhave

Elon Musk përballet me akuza të reja për tregtimin e Dogecoin. Coinbase thotë se AI mund të përfitojë nga kriptomonedhat, ndërsa një portofol ...

Si ndikon një falimentim i ekonomisë së SHBA-së në botën e kriptomonedhave

Tregu i monedhave të qëndrueshme (stablecoins), me një vlerë prej 130 miliard dollarësh, është i fokusuar në bonot e thesarit të qeverisë amerikane, ...