Adoptimi global i Bitcoin do të arrijë në 10% deri në vitin 2030: Raporti i Blockware

Deri në vitin 2030, pritet që Bitcoin të arrijë të mbuloj 10% të tregut global

Bitcoin, si interneti dhe media sociale, përfiton nga "efektet e rrjetit", ku më shumë adoptim nxit vlerë më të lartë dhe nxitje për përdorim shtesë, thotë Blockware Intelligence.

Adoptimi i Bitcoin (BTC) mund të ndodhë më shpejt sesa ne mendojmë, me rritjen globale që ka të ngjarë të arrijë 10% deri në vitin 2030 sipas një raporti të ri.

Në raportin e saj të së mërkurës, Blockware Intelligence tha se arriti në këtë parashikim duke ekzaminuar kthesat historike të adoptimit për nëntë teknologjitë e kaluara revolucionare, duke përfshirë automobilat, energjinë elektrike, telefonat inteligjentë, internetin dhe mediat sociale, së bashku me normën e rritjes së adoptimit të Bitcoin që nga viti 2009:

“Të gjitha teknologjitë revolucionare ndjekin një model të ngjashëm eksponencial të kurbës S, por teknologjitë më të reja të bazuara në rrjet vazhdojnë të miratohen shumë më shpejt sesa pret tregu.”

Duke përdorur mesataren aritmetike dhe atë të ponderuar të kurbave të adoptimit të teknologjisë, si dhe shkallën e rritjes së adoptimit të Bitcoin, raporti arriti të jepte një parashikim.

Ai tha se bazuar në një metrikë të quajtur Shuma Kumulative e Rritjes Neto të Entiteteve dhe parashikimin e Bitcoin CAGR prej 60%, parashikohet që adoptimi global i Bitcoin do të kalojë 10% në vitin 2030".

Blockware Intelligence është krahu hulumtues i Blockware Solutions, një kompani e infrastrukturës së prodhimit të Bitcoin.

Njësia e inteligjencës tha se pret që adoptimi i Bitcoin të arrijë maturimin më shpejt se shumë teknologji të tjera përçarëse, duke pasur parasysh stimujt e drejtpërdrejtë monetarë për të adoptuar, mjedisin aktual makroekonomik dhe për shkak se rritja e adoptimit do të përshpejtohet nga interneti.

“Nga këndvështrimi i konsumatorit, teknologjitë e kaluara kishin stimuj të lidhur me komoditetin/efikasitetin për t'i adoptuar ato” raporti shpjegon se adoptimi i drejtpërdrejtë i stimuluar financiarisht krijon një teori në të cilën përgjigja më e mirë e të gjithëve është adoptimi i Bitcoin”. Bitcoin, si interneti, telefonat inteligjentë dhe mediat sociale, gjithashtu nxjerr përfitime duke tërhequr sa më shumë njerëz të adoptojnë sistemin, e cila njihet si "efekti i rrjetit".

“Nëse do të ishit i vetmi përdorues në Twitter, a do të kishte ndonjë vlerë? Pra sa më shumë përdorues, aq më të vlefshme këto teknologji.”
Megjithatë, autorët e raportit Blockware theksuan se modeli i përdorur për të parashikuar shkallën e adoptimit ishte vetëm konceptual në këtë fazë, duke shtuar se ai nuk synohet të përdoret as si këshillë investimi dhe as një mjet tregtimi afatshkurtër.

“Tendenca e përgjithshme është e qartë; ka një probabilitet të lartë që adoptimi global i Bitcoin do të rritet ndjeshëm në të ardhmen dhe kështu do të ketë çmim.”
Raporti dhe modeli u shqyrtuan nga disa investitorë dhe analistë të kriptove, duke përfshirë drejtues nga Ark Invest, Arcane Assets, AMDAX Asset Management dhe M31 Capital.

Adoptimi i kriptomonedhave është rritur me shpejtësi gjatë viteve të fundit. Në vitin 2021, normat globale të pronësisë së kriptove arritën mesatarisht 3.9%, me mbi 300 milionë përdorues të kriptove në mbarë botën, sipas të dhënave nga TripleA, një kompani globale pagesash në kriptomonedhave.

Platforma e të dhënave Chainalysis vitin e kaluar zbuloi se adoptimi global i Bitcoin dhe kriptomonedhës u rrit me 881% nga korriku 2020 deri në qershor 2021. Ajo zbuloi se Vietnami kishte adoptimin më të lartë të kriptomonedhës, duke udhëhequr 154 vende të analizuara, të ndjekur nga India dhe Pakistani.

Në prill, një studim i kryer nga bursa e kriptomonedhave Gemini zbuloi se adoptimi i kriptove u rrit në 2021 në vende si India, Brazili dhe Hong Kongu, pasi më shumë se gjysma e të anketuarve nga 20 vendet e anketuara deklaruan se filluan të investojnë në kripto në 2021.

cryptocurrency-6601591_1920.jpg

Related Posts

Ja çfarë ndodhi këtë javë në botën e kriptomonedhave

Sezoni i Altcoin-eve ka nisur zyrtarisht. Aksionet e kompanive, si MicroStrategy dhe Coinbase po lulëzojnë ndërsa banka Standard Chartered pret një...

Ja çfarë ndodhi këtë javë në botën e kriptomonedhave

CZ dhe Binance pranojnë fajësinë, duke rënë dakord për gjoba me vlerë miliarda dollar. Kraken përballet me një tjetër padi të re. JP Morgan deklaron...

Ja çfarë ndodhi këtë javë në botën e kriptomonedhave

Tether investon në pajisijet e prodhimit të Bitcoin-eve. Një status rreth XRP ETF manipulon tregun. Fonidi i pensioneve i Koresë së Jugut investon në...