Pse termi “Altcoin” përfshin gjithë kriptomonedhat në treg përveç Bitcoin?

Një altcoin është një bashkim i fjalëve "alt", duke iu referuar "alternativës" dhe "coin (monedhës)", duke iu referuar "kriptomonedhës", d.m.th., të gjitha monedhat që nuk janë Bitcoin (BTC) quhen ndryshe edhe “altcoin”.

Bitcoin (BTC) ishte kriptomonedha që prezantoi teknologjinë blockchain në botë pas krizës financiare globale të 2008-09.

BTC e ka vendosur veten në "standardin e artit" në botën e kriptomonedhave dhe ka sjellë një revolucion në botën e financave. Ai është bërë ekuilibri i qëndrueshëm midis kriptomonedhave të bazuara në teknologjinë blockchain për shkak të avantazhit të të qënurit i pari në këtë industri. Kriptovalutat alternative janë krijuar për të përmirësuar sfidat teknike dhe aplikimet praktike që Bitcoin nuk i përmbush dot.

Altcoin-et lindën nga prezantimi i kriptomonedhave të gjeneratës së dytë dhe të tretë të bazuar në blockchain si Litecoin (LTC) dhe Ethereum (ETH). Ndërsa Bitcoin kuotohet shpesh në dollarë dhe euro por edhe monedha të tjera fiat, altcoin-et kuotohen edhe në BTC përveç valutave fiat si euro dhe dollari.

#altcoin #bitcoin #cryptocurrency #vialcommunity

Altcoin

Related Posts

Si ndikon një falimentim i ekonomisë së SHBA-së në botën e kriptomonedhave

Tregu i monedhave të qëndrueshme (stablecoins), me një vlerë prej 130 miliard dollarësh, është i fokusuar në bonot e thesarit të qeverisë amerikane, ...

Ja çfarë ndodhi këtë javë në botën e kriptomonedhave

Çmimet e tokenave të lidhur me AI u rritën. Rrjeti i Bitcoin-it po mbingarkohet. Binance lançon shërbimin e huasë së NFT-ve ndërsa Hong Kongu jep ...

Gjërat nuk po duken mirë për Binance 

Binance, një nga bursat më të mëdha të kriptomonedhave në botë, e gjen veten të përfshirë në një situatë sfiduese. Kompania po përballet me rritjen e ...