AI & Lojrat në Metaverse?

Çfarë është AI?

Inteligjenca artificiale (AI) është e aplikuar gjerësisht në jetën tonë vitet e fundit me shembuj si: planifikimi automatik i strategjisë së biznesit, vendimmarrja, njohja e fytyrës nga celularët, etj. Kohët e fundit, ekspertët e AI kanë studiuar mundësitë e aplikimit të saj në krijimin e metavers-it. AI ka potencialin të përpunojë shumë të dhëna me shpejtësi të lartë. Kombinuar me teknikat e machine learning, algoritmet e AI mund të mësojnë nga rezultatet e mëparshme, duke marrë parasysh të dhënat historike për të dalë me rezultate dhe njohuri unike. Brenda metaverse, AI mund të aplikohet për subjekte NPC (non-player character) në skenarë të ndryshëm. NPC ekzistojnë pothuajse në çdo lojë; ato janë pjesë e mjedisit të lojërave të krijuara për të reaguar dhe për t'iu përgjigjur veprimeve të lojtarëve. Me aftësitë përpunuese të AI, NPC-të mund të vendosen nëpër hapësirat 3D për të lehtësuar bisedat reale me përdoruesit ose për të kryer detyra të tjera specifike. Ndryshe nga një përdorues njerëzor, një AI-NPC mund të funksionojë vetë dhe të përdoret nga miliona lojtarë në të njëjtën kohë. Mund të funksionojë gjithashtu në disa gjuhë të ndryshme duke rritur ndjeshëm cilësinë e eksperiencës së përdoruesit.

2a3cec8d-f008-4003-8e46-61935c496637-image.png

Related Posts

Si ndikon një falimentim i ekonomisë së SHBA-së në botën e kriptomonedhave

Tregu i monedhave të qëndrueshme (stablecoins), me një vlerë prej 130 miliard dollarësh, është i fokusuar në bonot e thesarit të qeverisë amerikane, ...

Ja çfarë ndodhi këtë javë në botën e kriptomonedhave

Çmimet e tokenave të lidhur me AI u rritën. Rrjeti i Bitcoin-it po mbingarkohet. Binance lançon shërbimin e huasë së NFT-ve ndërsa Hong Kongu jep ...

Gjërat nuk po duken mirë për Binance 

Binance, një nga bursat më të mëdha të kriptomonedhave në botë, e gjen veten të përfshirë në një situatë sfiduese. Kompania po përballet me rritjen e ...