Bitcoin Cash – Ndryshimi nga Bitcoin dhe miksimi i monedhave

Në një nivel teknik, Bitcoin Cash funksionon saktësisht njësoj si Bitcoin. Të dy, Bitcoin Cash dhe Bitcoin ofrojnë një sasi të limituar prej 21 milionë asetesh, përdorin nyje për të vërtetuar transaksionet dhe përdorin një algoritëm konsensusi të bazar në provën e punës (Pow). PoW do të thotë që prodhuesit vërtetojnë transaksionet që përdorin fuqinë kompjuterike dhe shpërblehen në BCH për kontributet e tyre.

Megjithatë, BCH është më i shpejtë dhe ka tarifa më të ulta se paraardhësi i tij, falë madhësisë më të madhe të bllokut. Është shumë më i përshtatshëm për transaksione më të vogla, të tilla si blerja e një kafeje me kriptomonedhë. Për më tepër, Bitcoin Cash mbështet kontratat dhe aplikacionet inteligjente si CashShuffle dhe CashFusion.

Zotëruesit e BCH që përdorin portofole të caktuara mund të shijojnë CashShuffle - një protokoll komplet i decentralizuar i cili përzien Bitcoin Cash-in tuaj me pjesëtarë të tjerë të sistemit. Si rezultat, transaksionet tuaja janë private dhe shumë më të vështira për t'u gjurmuar, duke pasur parasysh se Bitcoin Cash është një libër publik.

Sidoqoftë, përzierja e monedhave nuk është gjithmonë e besueshme. Si fillim, procesi kërkon që përdoruesit t'i besojnë një shërbimi të palës së tretë, gjë që është disi ironike duke pasur parasysh se kripto-ja është menduar të jetë anonime. Miksimi i monedhave mund të jetë e kushtueshm, gjë e cila nuk është e favorshme për ata që bëjnë transaksione shpesh. Juridiksione të shumta kanë targetuar miksuesit e kriptomonedhave si CashShuffle, duke pretenduar se fondet që hyjnë në platforma të tilla zakonisht përftohen përmes aktiviteteve të paligjshme.

CashFusion, në vend që të përziejë transaksionet në grup, e vendos BCH-në tuaj në një transaksion të vetëm të madh plot me përdorues të tjerë të CashFusion. Më pas e dërgon sasinë e BCH përsëri në portofolin tuaj - kështu transaksioni juaj është përzier dhe kombinuar me kaq shumë transaksione të tjera sa askush nuk mund të gjurmojë adresën tuaj.

Këto janë dy aplikacione të përhapura brenda ekosistemit Bitcoin Cash, megjithëse janë vetëm maja e ajsbergut. BCH ka frymëzuar dhjetëra protokolle dhe projekte të tjera për të zgjeruar teknologjinë dhe për ta bërë atë më të aksesueshme për të gjithë.

Related Posts

Ja çfarë ndodhi këtë javë në botën e kriptomonedhave

Miratohen aplikimet për Bitcoin ETF, por ky miratim nisi më pare me një lajm të rremë. Një përditësim i ri po diskutohet për Ethereum, ndërsa SEC ka...

Bitcoin ETF miratohet zyrtarisht nga SEC

Komisioni i Shkëmbimit dhe Letrave me Vlerë i SHBA-së ka miratuar zyrtarisht fondet e para të tregtueshme të rregulluara në Shtetet e Bashkuara të...

Ja çfarë ndodhi këtë javë në botën e kriptomonedhave

Elon Musk shkakton polemika si pasojë të një citimi të gabuar gjatë prezantimit të BitKey të Dorsey. Coinbase ju lejon të dërgoni para përmes mediave...