Bitcoin si një rezervë valutore

Bitcoin: Ari i Ri Dixhital

Shumica e karakteristikave të përshkruara tashmë e bëjnë Bitcoin të jetë një përshtatje e mirë si një rezervë vlere. Metalet e çmuara, dollarët amerikanë dhe obligacionet qeveritare janë opsione më tradicionale, por Bitcoin po fiton një reputacion si një alternativë moderne e ari-t digjital. Që diçka të jetë një rezervë e mirë vlere, ajo ka nevojë të plotësojë disa karakteristika:

Qëndrueshmëria: Për sa kohë që ka ende kompjuterë që mirëmbajnë rrjetin, Bitcoin është 100% i qëndrueshëm. BTC nuk mund të shkatërrohet si paraja fizike dhe është, në fakt, më e rezistente se monedhat fiat dhe metalet e çmuara.

Transportueshmëria: Si një monedhë dixhitale, Bitcoin është mjaft e lehtë për tu transportuar. Gjithçka që ju nevojitet është një lidhje interneti dhe çelësat tuaj privatë për të aksesuar zotërimet tuaja BTC nga kudo.

4 vecoritë që e bejnë Bitcoin një standard të ri ari.

Ndashmëria: Çdo BTC është i ndashëm në 100,000,000 satoshi, duke i lejuar përdoruesit të bëjnë transaksione të të gjitha madhësive.

Universaliteti: Çdo BTC ose satoshi është i këmbyeshëm me një tjetër. Ky aspekt lejon që kriptomonedha të përdoret si një shkëmbim vlerash me të tjerët globalisht.

Kufizueshmëria: Do të ketë vetëm 21,000,000 BTC në ekzistencë, dhe miliona tashmë janë humbur përgjithmonë. Oferta e Bitcoin është shumë më e kufizuar sesa monedhat fiat inflacioniste, ku oferta rritet me kalimin e kohës.

Pranueshmëria: Ka pasur një adoptim të gjerë të BTC si një metodë pagese për individët dhe kompanitë, dhe industria e blockchain thjesht vazhdon të rritet çdo ditë.

39c5d1d9-857e-4bc8-99bc-d61fca1fadff-image.png

Related Posts

Si ndikon një falimentim i ekonomisë së SHBA-së në botën e kriptomonedhave

Tregu i monedhave të qëndrueshme (stablecoins), me një vlerë prej 130 miliard dollarësh, është i fokusuar në bonot e thesarit të qeverisë amerikane, ...

Ja çfarë ndodhi këtë javë në botën e kriptomonedhave

Çmimet e tokenave të lidhur me AI u rritën. Rrjeti i Bitcoin-it po mbingarkohet. Binance lançon shërbimin e huasë së NFT-ve ndërsa Hong Kongu jep ...

Gjërat nuk po duken mirë për Binance 

Binance, një nga bursat më të mëdha të kriptomonedhave në botë, e gjen veten të përfshirë në një situatë sfiduese. Kompania po përballet me rritjen e ...