Çfarë është logoja dhe simboli i Ethereum?

Vitalik Buterin ishte ai që projektoi emblemën më të hershme të Ethereum. Ajo përbëhej nga një simbol i pasqyruar: Σ (Sigma nga alfabeti grek). Dizajni përfundimtar i logos (bazuar në këtë emblemë) përbëhet nga një formë romboide prej një tetëkëndëshi të rrethuar nga katër trekëndësha. Njësoj me valutat e tjera, mund të jetë e dobishme që eteri të ketë një simbol standard në mënyrë që aplikacionet dhe faqet e internetit të shfaqin lehtësisht vlerat e tij. Ndërsa nuk përdoret aq gjerësisht sa $ për USD, simboli më i përdorur për eterin është Ξ.

c700bd19-c8b9-49ed-bdb6-d0c51a0b93e8-image.png

Related Posts

Si ndikon një falimentim i ekonomisë së SHBA-së në botën e kriptomonedhave

Tregu i monedhave të qëndrueshme (stablecoins), me një vlerë prej 130 miliard dollarësh, është i fokusuar në bonot e thesarit të qeverisë amerikane, ...

Ja çfarë ndodhi këtë javë në botën e kriptomonedhave

Çmimet e tokenave të lidhur me AI u rritën. Rrjeti i Bitcoin-it po mbingarkohet. Binance lançon shërbimin e huasë së NFT-ve ndërsa Hong Kongu jep ...

Gjërat nuk po duken mirë për Binance 

Binance, një nga bursat më të mëdha të kriptomonedhave në botë, e gjen veten të përfshirë në një situatë sfiduese. Kompania po përballet me rritjen e ...