Çfarë është Toka Virtuale në Metaverse?

Toka Virtuale përmes NFT-ve

Toka virtuale është një zonë e zotërueshme digjitale në një platformë metaverse. Projektet e njohura të këtij lloji përfshijnë Decentraland, The Sandbox dhe Axie Infinity. NFT-të janë të përshtatshme për të përfaqësuar pronësinë e tokës pasi secila prej tyre është unike dhe vërteton lehtësisht pronësinë digjitale. Ju mund të përdorni tokën NFT për reklama, lojëra dhe punë, ndër rastet e tjera të përdorimit.

Pronari i tokës normalisht mund ta përdorë atë për të shfaqur përmbajtje ose për të fituar para në një lojë. Markat e mëdha dhe të famshme, duke përfshirë Adidas dhe Snoop Dogg, kanë filluar gjithashtu të investojnë dhe përdorin tokën NFT.

Vlera e një parcele ndikohet nga dobia, projekti dhe spekulimet e tregut. Ju mund të blini tokë NFT nga një projekt në një shitje ose në tregun sekondar nëpërmjet një burse NFT, siç është Binance NFT Marketplace ose OpenSea. Para se të blini, sigurohuni që të kuptoni rreziqet dhe rastet e përdorimit të tokës dhe projektit të lidhur me të. Në disa raste, mund të jetë më mirë të marrësh me qira në vend që të blesh një tokë NFT.

718e46fe-39b9-48c6-a0a8-f469f2db311d-image.png

Related Posts

SEC padit Binance se ka keqpërdorur fondet e klientëve

Komisioni i Shkëmbimeve dhe Letrave me Vlerë (SEC) paditi të hënën Binance, bursën më të madhe të kriptomonedhave në botë, duke pretenduar se kompania ...

Ja çfarë ndodhi këtë javë në botën e kriptomonedhave

Elon Musk përballet me akuza të reja për tregtimin e Dogecoin. Coinbase thotë se AI mund të përfitojë nga kriptomonedhat, ndërsa një portofol ...

Si ndikon një falimentim i ekonomisë së SHBA-së në botën e kriptomonedhave

Tregu i monedhave të qëndrueshme (stablecoins), me një vlerë prej 130 miliard dollarësh, është i fokusuar në bonot e thesarit të qeverisë amerikane, ...