Çfarë janë nyjet në blockchain ose (nodes)?

Nyjet

Përkufizimi i një nyje mund të ndryshojë sipas kontekstit. Kur bëhet fjalë për rrjetet kompjuterike ose telekomunikuese, nyjet mund të veprojnë ose si një pikë rishpërndarjeje e informacionit ose si një pikë fundore komunikimi.
Një nyje në blockchain është një pjestar në rrjet i cili ndihmon në mirëmbajtjen e sistemit dhe të procesit të verifikimit të transaksioneve. Nyjet kujdesen që algoritmi i konsensusit po respektohet dhe rrjeti nuk po kompromentohet. Nyjet janë kompjutera të cilët duhet të shkarkojnë në mënyrë konstante databazën e rrjetit, prandaj për të operuar një nyje duhet të plotësohen disa kritere të veçanta. Çdo kriptomonedhe që operon rrjetin e saj ka nevojë për nyje dhe prodhues, prandaj mund të themi që ato luajnë një rol të rëndësishëm në industri.

Operon njeri nga ju ndonjë nyje në Bitcoin ose ETH?

Related Posts

SEC padit Binance se ka keqpërdorur fondet e klientëve

Komisioni i Shkëmbimeve dhe Letrave me Vlerë (SEC) paditi të hënën Binance, bursën më të madhe të kriptomonedhave në botë, duke pretenduar se kompania ...

Ja çfarë ndodhi këtë javë në botën e kriptomonedhave

Elon Musk përballet me akuza të reja për tregtimin e Dogecoin. Coinbase thotë se AI mund të përfitojë nga kriptomonedhat, ndërsa një portofol ...

Si ndikon një falimentim i ekonomisë së SHBA-së në botën e kriptomonedhave

Tregu i monedhave të qëndrueshme (stablecoins), me një vlerë prej 130 miliard dollarësh, është i fokusuar në bonot e thesarit të qeverisë amerikane, ...