Koleksionet e shtrenjta artistike NFT – Punks, BAYC

Çfarë janë CryptoPunks?

CryptoPunks janë pjesë të koleksionueshme të artit digjital, të përfaqësuara nga NFT-të në Ethereum. Ka 10,000 punk-e artistik të stilit 8-bit, të gjithë me karakteristika unike. Si një nga projektet e para të famshme NFT, ata frymëzuan shumë artistë në kripto dhe madje cuan në zhvillimin e standardit të tokenave ERC-721 për koleksionet dixhitale. Projekti u bë më i popullarizuar në vitin 2021 pasi disa CryptoPunks u shitën për miliona dollarë, duke i bërë ato disa nga NFT-të më të shtrenjta edhe më sot.

baea9931-5a4c-426d-b456-476c33a9a9ef-image.png

BAYC

Pas tyre renditet koleksioni më i vlefshëm dhe më i famshëm mes entuziastëve botërore, i quajtur BAYC (Bored Ape Yacht Club). Pavarësisht se CryptoPunks dolën më 2017 dhe BAYC u lancua më 2021, kto të fundit patën sukses më të lartë si pasojë e komunitetit që krijuan. NFT-ë e BAYC zotërohen nga të famshëm si SnoopDog, Justin Bieber, Jimmy Fallon, Lil Baby, etj. Një NFT e thjeshtë e tillë vlen më shumë se $500,000

d06541d8-48ef-47ff-a02f-0709f8c0a973-image.png
Çfarë mendimi keni për këto çmime dhe cila prej këtyre të dyjave ju pëlqen më shumë?

Related Posts

Si ndikon një falimentim i ekonomisë së SHBA-së në botën e kriptomonedhave

Tregu i monedhave të qëndrueshme (stablecoins), me një vlerë prej 130 miliard dollarësh, është i fokusuar në bonot e thesarit të qeverisë amerikane, ...

Ja çfarë ndodhi këtë javë në botën e kriptomonedhave

Çmimet e tokenave të lidhur me AI u rritën. Rrjeti i Bitcoin-it po mbingarkohet. Binance lançon shërbimin e huasë së NFT-ve ndërsa Hong Kongu jep ...

Gjërat nuk po duken mirë për Binance 

Binance, një nga bursat më të mëdha të kriptomonedhave në botë, e gjen veten të përfshirë në një situatë sfiduese. Kompania po përballet me rritjen e ...