Pse ka vlerë Bitcoin?

Bitcoin ka vlerë sepse përdoruesit besojnë se ka.

Bitcoin e merr vlerën e tij nga një sërë atributesh të ndryshme. Në fund të fundit, të dyja valutat, si kripto-ja, ashtu dhe fiat-i kanë vlerë për shkak të besimit që njerëzit kanë në to. Për sa kohë që shoqëria beson në sistemin e monedhës fiat, paratë do të vazhdojnë të kenë vlerë. Mund të themi të njëjtën gjë për Bitcoin: ka vlerë sepse përdoruesit besojnë se ka, por ka edhe shumë atribute të tjera që i japin Bitcoin-it vlerën e tij si skarciteti në sasi, funksionaliteti dhe mënyra operimit, si dhe siguria.

Bitcon një revolucion në teknologjinë e sistemit finaciar.

Ndryshe nga fiat, Bitcoin nuk ka bankë qendrore dhe struktura e tij e decentralizuar lejoi krijimin e një sistemi financiar unik. Teknologjia Blockchain ofron një pjesë të madhe të sigurisë dhe përfitimeve të tjera. Ai gjithashtu siguroi një mënyrë revolucionare për transferimin e fondeve në menyrë të shpejtë dhe pa kosto në të gjithë botën, ndryshe nga institucionet financiare aktuale. Në shumë mënyra, Bitcoin mund të veprojë gjithashtu si një mënyrë për të ruajtur vlerën e fondeve, një funksion i ngjashëm me arin, të cilin e merr nga skarciteti i tij.

b0d5e78a-3c9c-4b5c-b7fa-6fb344b157cf-image.png

Related Posts

Si ndikon një falimentim i ekonomisë së SHBA-së në botën e kriptomonedhave

Tregu i monedhave të qëndrueshme (stablecoins), me një vlerë prej 130 miliard dollarësh, është i fokusuar në bonot e thesarit të qeverisë amerikane, ...

Ja çfarë ndodhi këtë javë në botën e kriptomonedhave

Çmimet e tokenave të lidhur me AI u rritën. Rrjeti i Bitcoin-it po mbingarkohet. Binance lançon shërbimin e huasë së NFT-ve ndërsa Hong Kongu jep ...

Gjërat nuk po duken mirë për Binance 

Binance, një nga bursat më të mëdha të kriptomonedhave në botë, e gjen veten të përfshirë në një situatë sfiduese. Kompania po përballet me rritjen e ...