Rastet e përdorimit të Blockchain: Kujdesi shëndetësor

Disa nga veçoritë që lejojnë rrjetet e kriptomonedhave të veprojnë si një regjistër i sigurt i transaksioneve financiare janë gjithashtu të zbatueshme për ruajtjen e të dhënave mjekësore. Meqenëse shumica e blockchaineve janë krijuar si sisteme të shpërndara që regjistrojnë dhe mbrojnë skedarët e të dhënave përmes përdorimit të kriptografisë, është jashtëzakonisht e vështirë për dikë që të prishë ose ndryshojë të dhënat pa pasur miratimin e të gjithë pjesëmarrësve të tjerë të rrjetit. Prandaj, pandryshueshmëria është një nga veçoritë që mundësojnë krijimin e bazave të të dhënave të pakorruptueshme për dosjet mjekësore.
Për më tepër, arkitektura peer-to-peer e përdorur në blockchain lejon që të gjitha kopjet e të dhënave të një pacienti të sinkronizohen me njëra-tjetrën ndërsa bëhen përditësimet, edhe pse ato ruhen në kompjuterë të ndryshëm.

Vlen të përmendet se rrjetet blockchain janë të shpërndarë por jo gjithmonë të decentralizuar (përsa i përket qeverisjes). Decentralizimi nuk është një gjë binare, kështu që në varësi të mënyrës se si shpërndahen nyjet dhe nga arkitektura e përgjithshme, sistemet e shpërndara mund të paraqesin shkallë të ndryshueshme të decentralizimit. Në kontekstin e kujdesit shëndetësor,rrjetet blockchain zakonisht ndërtohen si një rrjet privat, në krahasim me ato publike që zakonisht përdoren si regjistra të kriptomonedhave.

9a21f21e-1540-4989-af28-b6d24ae2c8c6-image.png

Related Posts

SEC padit Binance se ka keqpërdorur fondet e klientëve

Komisioni i Shkëmbimeve dhe Letrave me Vlerë (SEC) paditi të hënën Binance, bursën më të madhe të kriptomonedhave në botë, duke pretenduar se kompania ...

Ja çfarë ndodhi këtë javë në botën e kriptomonedhave

Elon Musk përballet me akuza të reja për tregtimin e Dogecoin. Coinbase thotë se AI mund të përfitojë nga kriptomonedhat, ndërsa një portofol ...

Si ndikon një falimentim i ekonomisë së SHBA-së në botën e kriptomonedhave

Tregu i monedhave të qëndrueshme (stablecoins), me një vlerë prej 130 miliard dollarësh, është i fokusuar në bonot e thesarit të qeverisë amerikane, ...