Si të fitoni para duke ecur me STEPN (GMT)

Lëvizja Move-2-Earn

Loja e parë M2E (Move to Earn) e mundësuar nga Solana quhet STEPN. Me STEPN, përdoruesit mund të fitojnë token-a (kriptovaluta) duke ecur ose vrapuar me një palë atlete virtuale në NFT. STEPN aspiron të motivojë miliona njerëz që të adoptojnë stile më të mira jetese përmes teknologjisë së Web3 duke ndihmuar gjithashtu në uljen e emetimeve të karbonit. Por, kush e krijoi STEPN?

Satoshi Lab, një firmë fintech australiane ishin krijuesit e këtij aplikacioni. Jerry Huang dhe Yawn Rong janë bashkëthemeluesit e STEPN (GMT) me bazë në blockchain-in Solana (SOL).

Aplikacioni siguroi një raund prej 5.0 milion dollarësh (paratë e para zyrtare që STEPN mblodhi). Investitorët kryesorë, duke përfshirë Solana Capital, DeFi Alliance, MorningStar Ventures, Sequoia Capital, etj., investuan në vizionin e STEPN.

Si mund të krijoni të ardhura me STEPN?

Së pari duhet të shkarkoni aplikacionin STEPN. Pastaj duhet të regjistroheni duke përdorur adresën e tuaj të emailit. Pas verifikimit, lidhni portofolin tuaj për të eksploruar kriptomonedhën STEPN.

NFT-të në formën e atleteve vishen nga përdoruesit në sistemin Game-Fi të STEPN. Përdoruesit duhet të depozitojnë tokenin SOL të Solanës brenda aplikacionit të STEPN për të blerë atlete NFT dhe të presin që energjia e tyre të rimbushet pas 24 orësh sepse numri i minutave që një përdorues mund të ushtrojë me një atlete NFT matet në energji.

Rezistenca, efikasiteti dhe komoditeti janë atributet e ndryshme që përdoruesit mund të zgjedhin. Të gjitha tiparet e atleteve kontribuojnë në kapacitetin e energjisë tuaj.

Ekzistojnë dy lloje token-ash në ekosistemin STEPN: ai i gjelbër Satoshi (GST) është tokeni që përdoret në lojë, i cili ka një sasi të pakufizuar në qarkullim, si dhe Tokeni i gjelbër Metaverse (GMT) që është tokeni i qeverisjes, sasia e të cilit është e kufizuar në 6 miliardë njësi.

Çmimi i GMT u rrit me 34,000% në vetëm 41 ditë, nga 0,01 dollarë më 9 mars 2022, në 3,45 dollarë më 19 prill 2022. Rritja e tij meteorike u nxit nga zhurma rreth projekteve të financave të decentralizuara që shpërblejnë përdoruesit me token për të përdorur protokollet.

Përdoruesit mund të shesin/blejnë ose marrin/japin me qera atlete, gurë të çmuar dhe distinktivë NFT në treg, si dhe mund të fitojnë monedhën e lojës duke ecur ose vrapuar jashtë, në botën reale.

Për shembull, sapo atletet tuaja të jenë gati, mund të filloni të vraponi dhe të fitoni shpërblime simbolike të shërbimeve GST . Megjithatë, ju lutemi vini re se STEPN ende nuk e ka vënë në funksion sistemin e qerasë dhe kredisë në lojë.

d018efb9-b6d9-490c-a57c-ad14a5880b28-image.png

Related Posts

Si ndikon një falimentim i ekonomisë së SHBA-së në botën e kriptomonedhave

Tregu i monedhave të qëndrueshme (stablecoins), me një vlerë prej 130 miliard dollarësh, është i fokusuar në bonot e thesarit të qeverisë amerikane, ...

Ja çfarë ndodhi këtë javë në botën e kriptomonedhave

Çmimet e tokenave të lidhur me AI u rritën. Rrjeti i Bitcoin-it po mbingarkohet. Binance lançon shërbimin e huasë së NFT-ve ndërsa Hong Kongu jep ...

Gjërat nuk po duken mirë për Binance 

Binance, një nga bursat më të mëdha të kriptomonedhave në botë, e gjen veten të përfshirë në një situatë sfiduese. Kompania po përballet me rritjen e ...