Si të fitoni para me lojrat Play-to-Earn?

Çfarë është Play-to-Earn (P2E)

Lojërat P2E (luaj për të fituar), lejojnë përdoruesit të kultivojnë ose mbledhin kripto dhe NFT në një lojë dhe që mund të shiten në treg. Duke luajtur lojën rregullisht, çdo lojtar mund të fitojë më shumë objekte të caktuara ose monedha të cilat mund ti shesë në një treg online për të fituar para të vërteta. Disa lojtarë madje kanë filluar të plotësojnë ose zëvendësojnë pagat e tyre duke luajtur këto lojëra blockchain. Megjithatë, një aktivitet i tillë përfshin rrezik, pasi zakonisht ju duhet të bëni një investim fillestar për të blerë personazhe dhe objekte për të luajtur lojën.

Blockchain ndihmon në garantimin dhe grumbullimin e këtyre objekteve dhe krijimin e ekonomive dixhitale funksionale. Teknologjia Blockchain dhe NFT-të lejuan krijimin e objekteve digjitalë që janë të pamundur të kopjohen. Kjo krijoi konceptin e skarcitetit digjital, e cila jep siguri që obejktët e lojës (të përfaqsuara nga NFT) nuk mund të kopjohen nga askush. Për të fituar para, do t'ju duhet të depozitoni NFT-të ose kripto-n tuaj në një treg NFT si OpenSea ose tregjet e posacme te lojrave.

Disa nga lojrat më popullore kanë qenë Axie Infinity dhe Splinterlands.

f93e000a-2b93-4e80-9499-b3f5c09d9509-image.png

Related Posts

SEC padit Binance se ka keqpërdorur fondet e klientëve

Komisioni i Shkëmbimeve dhe Letrave me Vlerë (SEC) paditi të hënën Binance, bursën më të madhe të kriptomonedhave në botë, duke pretenduar se kompania ...

Ja çfarë ndodhi këtë javë në botën e kriptomonedhave

Elon Musk përballet me akuza të reja për tregtimin e Dogecoin. Coinbase thotë se AI mund të përfitojë nga kriptomonedhat, ndërsa një portofol ...

Si ndikon një falimentim i ekonomisë së SHBA-së në botën e kriptomonedhave

Tregu i monedhave të qëndrueshme (stablecoins), me një vlerë prej 130 miliard dollarësh, është i fokusuar në bonot e thesarit të qeverisë amerikane, ...