Si të përdorni portofolin e Avalanche?

Portofoli Avalanche

Avalanche Wallet është një portofol online i kriptomonedhash në rrjetin e Avalanche. Ai u mundëson përdoruesve të përdorin ekosistemin e aplikacioneve të decentralizuara (DApps) të Avalanche.

Një portofol ka tre lloje adresash: X-Chain, C-Chain dhe P-Chain. Ju mund të ruani kriptovalutat në cilindo nga tre chain-et, të cilat shërbejnë për qëllime të ndryshme. Me pak fjalë, X-Chain përdoret kryesisht për ruajtjen e aseteve, C-Chain ju lejon të ndërveproni me kontratat inteligjente dhe P-Chain përdoret për staking (depozita). Ju gjithashtu mund t'i lëvizni tokenat tuaj nëpër të tre zinxhirët brenda portofolit të Avalanche.

Kur lëvizni asetet tuaja nga portofoli, sigurohuni që të përdorni një rrjet të përputhshëm me portofolin marrës. Për shembull, vetëm portofoli C-Chain është i pajtueshëm me portofolet në faqet MetaMask dhe Binance. Ju mund t'i zhvendosni tokenat tuaj të Avalanche në portofolin C-Chain duke përdorur funksionin “cross-chain”.

2e1e990e-8186-49f6-ba29-af823414a29e-image.png

Related Posts

Si ndikon një falimentim i ekonomisë së SHBA-së në botën e kriptomonedhave

Tregu i monedhave të qëndrueshme (stablecoins), me një vlerë prej 130 miliard dollarësh, është i fokusuar në bonot e thesarit të qeverisë amerikane, ...

Ja çfarë ndodhi këtë javë në botën e kriptomonedhave

Çmimet e tokenave të lidhur me AI u rritën. Rrjeti i Bitcoin-it po mbingarkohet. Binance lançon shërbimin e huasë së NFT-ve ndërsa Hong Kongu jep ...

Gjërat nuk po duken mirë për Binance 

Binance, një nga bursat më të mëdha të kriptomonedhave në botë, e gjen veten të përfshirë në një situatë sfiduese. Kompania po përballet me rritjen e ...