Ja çfarë ndodhi këtë javë në botën e kriptomonedhave (13-20 Qershor)

Paniku kaplon tregun e kriptomonedhave. Celsius ndalon tërheqjet, një fond investimi i kriptomonedhave përballet me falimentimin, por një anketë e Bankës së Amerikës tregon se interesi për kripto është ende i fortë. Këto histori dhe shumë të tjera këtë javë në botën e kriptomonedhave.

Platforma Celsius ndalon tërheqjet e kriptomonedhave
Celsius, njoftoi se kishte pezulluar të gjitha tërheqjet, shkëmbimet dhe transferimet midis llogarive, duke fajësuar "kushtet ekstreme të tregut". Ndërsa investitorët nuk kishin akses në paratë e tyre, tokeni i platformës Celsius (CEL) ra 70% në vlerë brenda një ore nga shpallja e njoftimit, duke shkaktuar një valë tjetër paniku në të gjithë tregun e kriptove.

Fondet e investimeve u likuiduan
Një nga fondet më të mëdha të investimit në kriptomonedhave, Three Arrows Capital (3AC), mund të përballet me falimentimin pas një likuidimi prej më shumë se 400 milionë dollarësh të shkaktuar nga ngjarjet e fundit të tregut. Firma e investimeve me bazë në Dubai u likuidua nga firmat e kreditimit të kriptomonedhave dhe po eksploron opsione të ndryshme për të përballuar sfidat e saj, duke përfshirë shitjen e aseteve ose shpëtimin nga një firmë tjetër.

Firmat Amerikane të tregtimit të kriptomonedhave shkurtojnë vendet e punës
Dy nga firmat më të mëdha amerikane të kriptomonedhave, Coinbase dhe Blockfi, pushuan nga puna gati 20% të stafit të tyre. CEO i Coinbase, Brian Armstrong, pranoi se rritje shumë të shpejta do të vinin gjatë rritjes së tregut. Ndërkohë, Binance po punëson, me CEOn CZ që e sheh këtë moment si një mundësi për të punësuar disa prej talenteve më të mirë të industrisë.

Elon Musk paditet për promovimin e Dogecoin
Një investitor i pakënaqur po kërkon një dëmshpërblim prej 258 miliardë dollarësh nga Elon Musk për promovimin e Dogecoin. Padia e Keith Johnson është ngritur kundër Elon Musk për pjesëmarrjen e pretenduar në një skemë piramidale që synonte të rriste çmimin e Dogecoin, duke pretenduar se "Elon Musk pretendon në mënyrë mashtruese se Dogecoin është një investim legjitim kur ai nuk ka fare vlerë".

Moneygram nis programin USDC “Kriptomonedha në para”
Firma Moneygram me bazë në SHBA, ka njoftuar integrimin e stablecoin USDC për programin e saj “kriptomonedha në para”. Programi u mundëson klientëve të shkëmbejnë USDC për paranë Cash, duke përdorur aplikacionin Moneygram për të rregulluar një shkëmbim në çdo degë të Moneygram në Kanada ose SHBA, për të marrë paratë e gatshme.

Circle lëshon Stablecoin të mbështetur nga EURO
Emetuesi i USDC, Circle, ka njoftuar se do të emetojë një monedhë të dytë të qëndrueshme, monedhën euro, për të mundësuar transferimin e pandërprerë të likuiditetit në euro në zinxhir. Duke nisur zyrtarisht më 30 qershor në Ethereum, me platforma të tjera që do të pasojnë, Euro Coin do të lidhet 1:1 me Euron dhe do të mbështetet nga rezervat e dominuara nga euro.

Raporti i BoA (Banka e Amerikës) tregon interesin e kriptove ende të fortë
Një raport i Bankës së Amerikës i publikuar së fundmi tregon se interesi i konsumatorëve për kriptomonedhat është ende i fortë. Një sondazh i 1000 përdoruesve ekzistues dhe potencialë të bursave të kriptomonedhave zbuloi se gjatë gjashtë muajve të ardhshëm, 91% e të anketuarve synonin të blinin kriptomonedha, ndërsa 30% thanë se nuk kanë plane të shesin asnjë nga zotërimet e tyre të kriptomonedhave gjatë të njëjtës periudhë.

Weekly-Crypto-Report.jpg

Related Posts

Ja çfarë ndodhi këtë javë në botën e kriptomonedhave

Sezoni i Altcoin-eve ka nisur zyrtarisht. Aksionet e kompanive, si MicroStrategy dhe Coinbase po lulëzojnë ndërsa banka Standard Chartered pret një...

Ja çfarë ndodhi këtë javë në botën e kriptomonedhave

CZ dhe Binance pranojnë fajësinë, duke rënë dakord për gjoba me vlerë miliarda dollar. Kraken përballet me një tjetër padi të re. JP Morgan deklaron...

Ja çfarë ndodhi këtë javë në botën e kriptomonedhave

Tether investon në pajisijet e prodhimit të Bitcoin-eve. Një status rreth XRP ETF manipulon tregun. Fonidi i pensioneve i Koresë së Jugut investon në...