Filiali i Binance merr dritën jeshile si bursa e tregtimit të kriptomonedhave në Spanjë

Moon Tech Spain SL – filiali i tregtisë të kriptomonedhave Binance fitoi regjistrimin si Ofrues i Shërbimeve të Aseteve Virtuale (VASP) nga Banka e Spanjës.

Regjistrimi do të lejojë Binance të ofrojë shërbime të tregtisë dhe ruajtjes së kriptomonedhave në Spanjë në përputhje me kërkesat e rregullave të bankës së saj qendrore kundër pastrimit të parave dhe kundër financimit të terrorizmit (AML/CTF).
Moon Tech Spain iu dha regjistrimi nga Banka e Spanjës më 7 korrik 2022, pasi kishte aplikuar për regjistrim në 28 janar 2022.
Banka e Spanjës mbikëqyr dhe siguron pajtueshmërinë me rregullat e AML dhe CTF për VASP-të që ofrojnë shërbime këmbimi për euro ose monedha të tjera me kriptomonedha, si dhe shërbime të ruajtjes për portofolet elektronik. Banka gjithashtu verifikon përputhshmërinë e subjektit vendor dhe drejtuesve të tij me kërkesat e nderit komercial dhe profesional.

Changpeng 'CZ' Zhao, themeluesi dhe CEO i Binance shpalli njoftimin duke deklaruar se rregullimi efektiv është thelbësor për adoptimin e gjerë të kriptomonedhave.
“Ne kemi investuar ndjeshëm në pajtueshmëri dhe kemi prezantuar mjete dhe politika në përputhje me AMLD 5 dhe 6 për të siguruar që platforma jonë të mbetet më e sigurta dhe më e besueshme në industri,” tha ai. "Regjistrimi i Moon Tech në Spanjë është një mirënjohje e punës së palodhur dhe angazhimit të ekipeve tona për të ofruar një platformë që vendos mbrojtjen e përdoruesit mbi gjithçka tjetër."

Quim Giralt, Drejtor i Binance Spanjë, shtoi: “Pas këtij regjistrimi, ne do të zgjerojmë ndjeshëm ekipin dhe operacionet tona në Spanjë për t'i bërë shërbimet tona më të aksesueshme për të gjithë. Gjatë viteve të ardhshme ne do të punësojmë talentë vendas për t'i shërbyer tregut spanjoll-folës dhe për të ndihmuar në rritjen e ekosistemit lokal të kriptomonedhave."

spain.jpg

Related Posts

SEC padit Binance se ka keqpërdorur fondet e klientëve

Komisioni i Shkëmbimeve dhe Letrave me Vlerë (SEC) paditi të hënën Binance, bursën më të madhe të kriptomonedhave në botë, duke pretenduar se kompania ...

Ja çfarë ndodhi këtë javë në botën e kriptomonedhave

Elon Musk përballet me akuza të reja për tregtimin e Dogecoin. Coinbase thotë se AI mund të përfitojë nga kriptomonedhat, ndërsa një portofol ...

Si ndikon një falimentim i ekonomisë së SHBA-së në botën e kriptomonedhave

Tregu i monedhave të qëndrueshme (stablecoins), me një vlerë prej 130 miliard dollarësh, është i fokusuar në bonot e thesarit të qeverisë amerikane, ...