Platformat Web3 nisin aleancën “Open Metaverse Alliance”

OMA3 do të fokusohet në propozimin e standardeve dhe lehtësimin e bashkëpunimit ndërmjet aktorëve të ndryshëm të Web3 dhe industrive të tjera.

Metaverse dhe platformat Web3 të bazuara në Blockchain kanë vendosur të formojnë një Aleancë të Hapur Metaverse për Web3 (OMA3) për të kapërcyer sfidat e ndërveprimit të industrisë. Katër parimet thelbësore të Aleancës thuhet se janë transparenca, gjithëpërfshirja, decentralizimi dhe demokratizimi.

Organizata e përbashkët u krijua nga Alien Worlds, Animoca Brands, Dapper Labs, Decentraland, MetaMetaverse, Space, Superworld, The Sandbox (SAND), Upland, Voxels dhe Wivity. Siç specifikon njoftimi zyrtar, mjetet për të kapërcyer sfidat e ndërveprimit do të përqendrohen në propozimin e standardeve dhe lehtësimin e bashkëpunimit ndërmjet palëve të ndryshme të interesit të Web3 dhe industrive të tjera.

OMA3 do të krijohet si një organizatë autonome e decentralizuar (DAO) për të siguruar një sistem qeverisjeje që është “transparent dhe i përqendruar te përdoruesi”. Ai do të përqendrojë përpjekjet e tij në tema specifike të lidhura me metaverset, të tilla si standardet për NFT, protokollet, identiteti i transferueshëm, portalet midis botëve virtuale, hartëzimi dhe indeksimi.

Anëtarët e Aleancës synojnë t'i bashkohen Forumit të Standardeve Metaverse të shpallur së fundmi nga një grup kompanish Web3, duke koordinuar kërkesat dhe mbështetjen për standardet ekzistuese dhe duke zhvilluar standarde të rëndësishme për Metaverse.

open aliance.png

Related Posts

SEC padit Binance se ka keqpërdorur fondet e klientëve

Komisioni i Shkëmbimeve dhe Letrave me Vlerë (SEC) paditi të hënën Binance, bursën më të madhe të kriptomonedhave në botë, duke pretenduar se kompania ...

Ja çfarë ndodhi këtë javë në botën e kriptomonedhave

Elon Musk përballet me akuza të reja për tregtimin e Dogecoin. Coinbase thotë se AI mund të përfitojë nga kriptomonedhat, ndërsa një portofol ...

Si ndikon një falimentim i ekonomisë së SHBA-së në botën e kriptomonedhave

Tregu i monedhave të qëndrueshme (stablecoins), me një vlerë prej 130 miliard dollarësh, është i fokusuar në bonot e thesarit të qeverisë amerikane, ...