Tether, Bitfinex, Hypercore bashkëpunojnë për të nisur aplikacionet e koduara P2P

Tether, Bitfinex, Hypercore lançuan Holepunch me një vizion për të dhënë kontroll mbi të dhënat duke thyer monopolet e teknologjisë.

Duke i qëndruar mendimit se rënia e tregut përkon më shumë me ndërtimin e projekteve të reja, bursa e kriptomonedhave Bitfinex së bashku me Tether (USDT) dhe Hypercore njoftuan lançimin e një platforme plotësisht të koduar, Holepunch, për ndërtimin e aplikacioneve peer-to-peer. Si pjesë e nismës, treshja lançoi Keet, një aplikacion i aftë për të lehtësuar thirrjet audio dhe video në kohë reale, bisedat me tekst dhe ndarjen e skedarëve.

Sipas njoftimit platforma Holepunch synon të lejojë kontroll mbi të dhënat duke thyer monopolet e teknologjisë. Tether dhe Bitfinex financuan zhvillimin e platformës Holepunch.
Paolo Ardoino, shefi i teknologjisë së Tether dhe Bitfinex, do të udhëheqë nismën e re si shef i strategjisë.

Duke folur në emër të Tether dhe Bitfinex, Ardoino theksoi nevojën për të adresuar shqetësimet në rritje të privatësisë, duke deklaruar: “Liria e zgjedhjes, komunikimi dhe financat janë burimi i jetës së së ardhmes dhe çdo gjë që do t'i përmirësojë këto liri ia vlen të përforcohet."

Holepunch aktualisht operon si një protokoll me burim të mbyllur në fazën e tij të parapublikimit. Holepunch ka planifikuar të zhvendoset në kod me burim të hapur deri në fund të vitit 2022. Duke vepruar kështu, aplikacioni nuk do të përdorë teknologjinë Blockchain në thelbin e tij dhe në vend të kësaj do të kalojë në një API për pagesat e brendshme të mundësuar nga Lightning Network.

Zhvilluesit e protokollit Holepunch do të jenë në gjendje të përdorin USDT si parazgjedhje për mikropagesat. Megjithatë, kompania ende nuk ka bërë të ditur mbështetje për kriptomonedha të tjera dhe monedha të qëndrueshme.

new.png

Related Posts

Si ndikon një falimentim i ekonomisë së SHBA-së në botën e kriptomonedhave

Tregu i monedhave të qëndrueshme (stablecoins), me një vlerë prej 130 miliard dollarësh, është i fokusuar në bonot e thesarit të qeverisë amerikane, ...

Ja çfarë ndodhi këtë javë në botën e kriptomonedhave

Çmimet e tokenave të lidhur me AI u rritën. Rrjeti i Bitcoin-it po mbingarkohet. Binance lançon shërbimin e huasë së NFT-ve ndërsa Hong Kongu jep ...

Gjërat nuk po duken mirë për Binance 

Binance, një nga bursat më të mëdha të kriptomonedhave në botë, e gjen veten të përfshirë në një situatë sfiduese. Kompania po përballet me rritjen e ...