Lëvizësit më të mëdhenj: DOGE, ADA lëvizin në nivelet më të larta shumëjavore të mërkurën

Dogecoin u rrit me mbi 10% këtë javë, pasi monedha meme u mbyll në pikën e saj më të lartë në pothuajse një muaj.

Dogecoin (DOGE) kreu një lëvizje të dukshme të mërkurën, pasi u rrit me mbi 10% në seancën e sotme. Monedha meme ishte një nga performuesit më të mëdhenj të sotëm, pasi çmimet u rritën brenda ditës deri në 0,07657 dollarë. Kjo rritje bëri që DOGE/USD të kapte pikën e saj më të lartë që nga 27 qershori dhe pranë një pike rezistence afatgjatë në proces.

doge.png DOGE/USD – Grafiku ditor

Siç shihet nga grafiku, ky tavan duket të jetë në nivelin 0,07900 dollarë, i cili ka qenë në fuqi për gjashtë javët e fundit. Edhe pse demat do të kërkojnë të kapërcejnë këtë pengesë, forca e çmimit duket se ka hasur në një pengesë më vete. Kjo shtrihej në formën e nivelit 61.50 në Indeksin e Forcës Relative 14-ditore (RSI), i cili nuk është thyer që nga fundi i prillit.

Cardano (ADA)
E mërkura pa cardano-n (ADA) të rritet për të nëntën ditë radhazi. Pas një niveli më të ulët prej 0,4812 dollarësh gjatë seancës së djeshme, ADA/USD u ngjit në një nivel më të lartë prej 0,546 dollarësh në fillim të ditës duke arritur nivelin më të lartë që nga 11 qershori, kur çmimet po uleshin nga 0,6500 dollarë.

ada.png ADA/USD – Grafiku ditor

Kjo rritje ka parë që kriptomonedha e shtatë më e madhe në botë të ketë kaluar një tavan të mëparshëm prej 0,5000 dollarësh dhe tani duket se do të godasë një tjetër. Nëse rritja vazhdon, ky tavan i ri do të jetë në vlerën 0,5720 dollarë, që është një zonë ku duket se qëndron presioni historik i rënies. Për të ecur përpara drejt kësaj pike, ADA së pari do të duhet të shohë rritjen e fuqisë së çmimit mbi 61 në treguesin RSI.

Related Posts

Si ndikon një falimentim i ekonomisë së SHBA-së në botën e kriptomonedhave

Tregu i monedhave të qëndrueshme (stablecoins), me një vlerë prej 130 miliard dollarësh, është i fokusuar në bonot e thesarit të qeverisë amerikane, ...

Ja çfarë ndodhi këtë javë në botën e kriptomonedhave

Çmimet e tokenave të lidhur me AI u rritën. Rrjeti i Bitcoin-it po mbingarkohet. Binance lançon shërbimin e huasë së NFT-ve ndërsa Hong Kongu jep ...

Gjërat nuk po duken mirë për Binance 

Binance, një nga bursat më të mëdha të kriptomonedhave në botë, e gjen veten të përfshirë në një situatë sfiduese. Kompania po përballet me rritjen e ...