Çfarë po ndodh me tregun e kriptomonedhave?

Blackrock ofron ekspozim të drejtpërdrejtë të Bitcoin tek klientët e tij, FTX sjell integrimin e kriptomonedhave në Reddit dhe klubet e futbollit markojnë Metaverse. Këto dhe më shumë këtë javë në botën e kriptomonedhave.

Rritja e tregut të kriptomonedhave vazhdon
Tregu i kriptomonedhave ka shijuar një javë pozitive, pas lajmeve se inflacioni po ftohet. Me rënien e çmimeve të gazit, Indeksi i Çmimeve të Konsumit në SHBA mbeti i pandryshuar nga qershori në korrik, duke ofruar lehtësim për investitorët. Për më tepër, Ether u rrit në nivelin më të lartë në dy muaj pasi zhvilluesit përfunduan me sukses testimin përfundimtar për përmirësimin e Ethereum (Ethereum 2.0) që pritet të ndodhë muajin e ardhshëm.

Blackrock lëshon Trust-in Privat Bitcoin
Menaxheri më i madh i aseteve në botë, Blackrock, ka lançuar një Trust Privat në Bitcoin. Në një deklaratë, Blackrock tha se pavarësisht rënies së madhe në tregun e aseteve dixhitale, ata ende po shohin interes të konsiderueshëm nga klientët e tyre institucionalë. Blackrock e konsideron Bitcoin si asetin më të vjetër, më të madh dhe më likuid të kriptomonedhave, dhe aktualisht subjektin kryesor të interesit nga klientët e tij.

FTX sjell bursat e kriptomonedhave në Reddit
Bursa e kriptomonedhave e Sam Bankman-Fried FTX po lançon një integrim me portofolat Ethereum të ndërtuara nga Reddit dhe Arbitrum për t'i lejuar përdoruesit të paguajnë tarifat e gazit në tokenat e Community Points të Reddit duke përdorur monedhën tradicionale fiat. “Pikët e Komunitetit” janë tokena të Reddit të bazuara në blockchain që lejojnë përdoruesit të ndajnë shpërblime dhe të ndërveprojnë me platformën sociale.

Shërbimi i Përzierjes së kriptomonedhave, Tornado Cash , në listën e zezë
Departamenti Amerikan i Thesarit ka sanksionuar shërbimin popullor të përzierjes së kriptomonedhave Tornado Cash me arsye se ka ndihmuar në pastrimin e 7 miliardë dollarëve në kriptoasete duke dështuar në vendosjen e kontrolleve efektive. Përzierësit si Tornado Cash fshehin gjurmët e fondeve duke përzier tokenat me një grup asetesh të tjera, duke fshehur identitetin e njerëzve të përfshirë në transaksione.

Banka e kriptomoneedhave, Nuri, paraqet kërkesën për falimentim
Platforma bankare gjermane e kriptomonedhave, Nuri paraqiti kërkesë për falimentim, duke shpjeguar se është e nevojshme të sigurohet rruga më e sigurt për klientët e saj. Pavarësisht procedurave të falimentimit, Nuri tha se klientët do të kishin ende akses në llogaritë e tyre në euro dhe portofolet e kriptomonedhave. Nuri tha se startup-i është përballur me paqëndrueshmëri për shkak të politikave makroekonomike.

Robinhood përballet me pretendimet e manipulimit të tregut
Platforma e njohur tregtare Robinhood është vendosur të mbrohet në gjykatë kundër pretendimeve të manipulimit të tregut në lidhje me grumbullimin e 'aseteve meme'. Padia e propozuar në grup pretendon se tubimi i udhëhequr nga Wall Street Bets vitin e kaluar bëri që Robinhood të kufizonte tregtimin e letrave me vlerë të caktuara si GameStop dhe AMC, në kurriz të investitorëve të vegjël, duke tronditur besimin e tregut dhe duke shkaktuar përfundimisht ulje artificiale të çmimeve të aksioneve.

Monero po merr një përditësim të rëndësishëm
Rrjeti i kriptomonedhave me burim të hapur i fokusuar në privatësi, Monero, po merr një përditësim të ri. Përmirësimi zvogëlon madhësinë e transaksionit dhe rrit shpejtësinë e transaksionit që pritet të përmirësojë performancën e rrjetit me 5 deri në 7%. Ndryshimet e reja do të minimizojnë gjithashtu paqëndrueshmërinë e tarifave dhe do të përmirësojnë sigurinë e përgjithshme të rrjetit.

Klubet gjigante të futbollit i bashkohen Metaverse-it
Dy nga klubet më të mëdha të futbollit në botë, Real Madrid dhe Barcelona, ​​kanë aplikuar për të marrë tokenë për elementë të pranisë së tyre metaverse. Aplikacioni përfshin aktivitete dhe shërbime të ndryshme që ata mund të kryejnë në metaverse, duke përfshirë një portofol digjital dhe mundësinë e shitjes së mallrave virtuale.

bitcoin.jpg

Related Posts

Ja çfarë ndodhi këtë javë në botën e kriptomonedhave

Miratohen aplikimet për Bitcoin ETF, por ky miratim nisi më pare me një lajm të rremë. Një përditësim i ri po diskutohet për Ethereum, ndërsa SEC ka...

Bitcoin ETF miratohet zyrtarisht nga SEC

Komisioni i Shkëmbimit dhe Letrave me Vlerë i SHBA-së ka miratuar zyrtarisht fondet e para të tregtueshme të rregulluara në Shtetet e Bashkuara të...

Ja çfarë ndodhi këtë javë në botën e kriptomonedhave

Elon Musk shkakton polemika si pasojë të një citimi të gabuar gjatë prezantimit të BitKey të Dorsey. Coinbase ju lejon të dërgoni para përmes mediave...