FED zbulon udhëzime të reja për bankat e kriptomonedhave

Bordi drejtues i Rezervës Federale (Fed) ka zbuluar udhëzime që do të standardizojnë aplikimet për llogaritë kryesore nga institucionet me statute të reja, duke përfshirë bankat e kujdestarisë së kriptomonedhave dhe shoqatat e tyre tregtare.

Llogaritë kryesore të bankave u lejojnë institucioneve të kenë akses të drejtpërdrejtë në sistemet e pagesave të FED. Pa këtë akses, firmat duhet të bashkohen me bankat partnere që kanë llogari kryesore. Një numër bankash kriptoje me bazë në Shtetet e Bashkuara kanë bërë presion për akses të drejtpërdrejtë të bankës kryesore për disa vite dhe duket se janë të prirur të heqin dorë nga nevoja për partneritete ndërmjetësuese me bankat konvencionale.

Udhëzimet e reja nuk janë rregulla ligjërisht të detyrueshme, por ato duket se ofrojnë hapësirë ​​të qartë për manovrim për lojtarët e kriptove që kërkojnë qasje në llogarinë kryesore.

Kishte vetëm një referencë të drejtpërdrejtë kripto-je në të gjithë dokumentin (referenca e lartpërmendur për bankat e kujdestarisë së kriptomonedhave dhe shoqatat e tyre tregtare). Por mund të ketë disa arsye për gëzim në komunitetin e kriptove në ShBA, me FED duke e bërë të qartë se bordi i saj nuk beson se është e përshtatshme që kategorikisht të përjashtohen të gjitha kartat e reja nga qasja në llogari dhe shërbime.

Megjithatë, fitimi i aksesit në llogarinë kryesore nuk ka gjasa të jetë një proces i thjeshtë për firmat e kriptomonedhave. Rregullorja udhëzon bankat që të integrojnë aq sa është e mundur vlerësimet e një institucioni nga mbikëqyrësit shtetërorë në vlerësimin e tyre të pavarur të profilit të rrezikut të një aplikanti. FED gjithashtu pretendoi se nivelet e kujdesit të duhur dhe shqyrtimit do të rriteshin në rastin e institucioneve me statute të reja, të cilat do t'i nënshtroheshin një rishikimi më të gjerë se firmat TradFi sipas udhëzimeve të reja.

FED vuri në dukje se autoritetet janë ende duke zhvilluar kuadrin e duhur mbikëqyrës dhe rregullator për këtë sektor të ri.

Në një njoftim për shtyp, FED shkroi se udhëzimet do të lejonin bankat rezervë të vlerësojnë kërkesat për llogaritë e Rezervës Federale dhe aksesin në shërbimet e pagesave në mënyrë që të mbështesin një sistem pagese të sigurt, gjithëpërfshirës dhe inovativ.

Ai pohoi gjithashtu se po i përgjigjej faktit që numri i institucioneve me statute të reja ishte rritur vitet e fundit. Ai vuri në dukje se shumë nga këto institucione kanë kërkuar qasje në llogaritë dhe shërbimet e pagesave të ofruara nga bankat e Rezervës Federale.

Duket se jo të gjithë janë të lumtur të shohin bankat e kujdestarisë së kriptomonedhave që u jepet akses në llogarinë kryesore. FED pohoi se gjatë periudhës së konsultimit për udhëzimet e propozuara, shumë komentues kishin vënë në dukje modelet e biznesit të lidhura me "fintech" dhe kartat e tjera të reja për qëllime të veçanta që paraqesin rrezik të shtuar për sistemin e pagesave dhe tregjet financiare.

Pati gjithashtu fjalë të tjera paralajmëruese nga Guvernatorja e FED, Michelle Bowman, e cila lëshoi ​​një deklaratë të sajën për këtë çështje. Bowman paralajmëroi se ndërsa udhëzimet do të siguronin transparencë dhe qëndrueshmëri, ato janë vetëm hapi i parë në ofrimin e një procesi transparent, dhe la të kuptohet se FED dhe bankat rezervë nuk do të nxitonin për të përpunuar aplikacionet nga sektori i kriptomonedhave.

Related Posts

Ja çfarë ndodhi këtë javë në botën e kriptomonedhave

Miratohen aplikimet për Bitcoin ETF, por ky miratim nisi më pare me një lajm të rremë. Një përditësim i ri po diskutohet për Ethereum, ndërsa SEC ka...

Bitcoin ETF miratohet zyrtarisht nga SEC

Komisioni i Shkëmbimit dhe Letrave me Vlerë i SHBA-së ka miratuar zyrtarisht fondet e para të tregtueshme të rregulluara në Shtetet e Bashkuara të...

Ja çfarë ndodhi këtë javë në botën e kriptomonedhave

Elon Musk shkakton polemika si pasojë të një citimi të gabuar gjatë prezantimit të BitKey të Dorsey. Coinbase ju lejon të dërgoni para përmes mediave...