HUSD monedha e qëndrushme e mbështetur nga USD, bie në 92 cent

Monedha e qëndrushme (stablecoin) HUSD, e cila është emetuar nga Stable Universal, ka rënë në 92 cent sipas çmimeve të CoinMarketCap.

Ajo u tregtua deri në 89 cent kundrejt monedhës së qëndrueshme USDC në protokollin e financave të decentralizuara (DeFi), Curve Finance, para se të merrte rrugen e rimëkëmbjes ditën e sotme. Kjo rënie ndodhi 16 ditë pasi bursa e kriptomonedhave FTX zgjodhi të heq nga lista e monedhave të qëndrueshme HUSD-në.

Një stablecoin është një kriptomonedhë e krijuar për të mbajtur vlerën e saj kundrejt një aseti tjetër. Kjo mund të jetë në formën e monedhave të qëndrueshme algoritmike ose monedhave të mbështetura nga rezerva, një shembull i të cilave është HUSD. Sektori i monedhave të qëndrushme ka qenë nën një kontroll intensiv rregullator këtë vit pas shpërbërjes së terraUSD (UST), e cila pa 18.71 miliardë dollarë të zhdukeshin së bashku me rënien e tokenit LUNA të Terra-s.

Një vit më parë, HUSD publikoi një ndarje të rezervave që tregonte se çdo token i emetuar mbështetej nga dollarët amerikanë të mbajtur në para të gatshme në llogaritë e tregut të parasë. Në kohën e shtypit, HUSD ka një kapital tregu prej 149.5 milion dollarë.

HUSD është emetuar nga Stable Universal dhe mund të blihet në një bazë 1:1 kundrejt dollarit amerikan, sipas faqes së kompanisë.

Ndërsa nuk është bërë menjëherë e qartë se çfarë e shkaktoi humbjen e vlerës së monedhës, bursa e kriptomonedhave Huobi Global, e cila mori pjesë në lançimin e monedhës në 2019, lëshoi ​​një njoftim duke thënë se është në dijeni të çështjes së likuiditetit të tokenit.

“Huobi ka pasur gjithmonë prioritet sigurinë e aseteve të klientëve tanë dhe do të punojë së bashku me emetuesin e HUSD për të gjetur një zgjidhje dhe për të rivendosur stabilitetin e saj sa më shpejt të jetë e mundur”, shkroi bursa në Twitter.

husd.jpg

Related Posts

SEC padit Binance se ka keqpërdorur fondet e klientëve

Komisioni i Shkëmbimeve dhe Letrave me Vlerë (SEC) paditi të hënën Binance, bursën më të madhe të kriptomonedhave në botë, duke pretenduar se kompania ...

Ja çfarë ndodhi këtë javë në botën e kriptomonedhave

Elon Musk përballet me akuza të reja për tregtimin e Dogecoin. Coinbase thotë se AI mund të përfitojë nga kriptomonedhat, ndërsa një portofol ...

Si ndikon një falimentim i ekonomisë së SHBA-së në botën e kriptomonedhave

Tregu i monedhave të qëndrueshme (stablecoins), me një vlerë prej 130 miliard dollarësh, është i fokusuar në bonot e thesarit të qeverisë amerikane, ...