Lajme të mëdha për bankat e kriptomonedhave, Argjentina të drejtojë nyje në Ethereum, etj.

Bankat e kriptomonedhave mund ti bashkohen sistemit bankar qëndror, monedha e qëndrueshme e Huobi-t humbet shkurtimisht lidhjen e tij dhe Bitcoin tani ka mbi 1 miliard adresa unike. Këto histori dhe më shumë këtë javë rreth kriptomonedhave.

Rrëzimi i papritur i tregut të kriptomonedhave e çon Bitcoin nën $21,000
Bitcoin ra në nivelin e tij më të ulët në tre javë, duke rënë nën 21,000 dollarë në mes të një rënie të papritur në tregun e kriptomonedhave. Nuk është e qartë se çfarë e shkaktoi rënien e çmimeve të kriptove pasi lëvizja vjen vetëm disa ditë pasi Bitcoin kaloi vlerën prej 25,000 dollarësh për herë të parë që nga Qershori.

Sistemi bankar qendror mund të përqafojë bankat e kriptomonedhave
Rezerva Federale ka dhënë udhëzime për institucionet financiare novatore për të hyrë në llogaritë e saj kryesore dhe për të marrë pjesë në sistemin global të pagesave. Kjo me sa duket e afron Bankën Qendrore të SHBA-së për t'u lejuar kripto-bankave akses të papenguar në sistemin bankar qendror, duke eliminuar nevojën që ato të bëjnë biznes përmes bankave ndërmjetëse.

Stablecoin i braktisur i Huobi u bë i paqëndrueshëm
HUSD hasi vështirësi serioze në ruajtjen e barazisë me dollarin, pasi kriptomonedha humbi më shumë se 10% në krahasim me vlerën e saj fikse të synuar prej 1 dollarësh. HUSD u lançua nga bursa e kriptomonedhave Huobi në vitin 2018, megjithatë, në një deklaratë, një menaxher i komunitetit pretendoi se Huobi kishte braktisur HUSD në prill.

SEC padit Dragonchain për 16.5 milion dollarë
SEC po padit themeluesin e startup-it John Joseph Roets dhe projektin e tij Dragonchain për mbledhjen e miliona dollarëve përmes ofertave të letrave me vlerë të paregjistruara. Dragonchain fillimisht u zhvillua si platforma private në blockchain-in e Disney. SEC pretendon se parashitja dhe oferta fillestare e token-ave Dragon ishte e kryer në letra me vlerë të paregjistruara që dyshohet se kanë mbledhur rreth 14 milionë dollarë nga më shumë se 5,000 investitorë.

FTX u paralajmërua të ndalojë mashtrimin e konsumatorëve
FDIC u ka lëshuar mandate pesë kompanive të kriptomonedhave duke kërkuar që të ndalojnë pretendimet e rreme për sigurimin e depozitave. FTX US, Cryptonews.com, Cryptosec.info, SmartAsset.com dhe FDICCrypto.com u kontaktuan të gjithë nga agjencia. Rregullatori tha në një njoftim për shtyp se këto kompani bënë përfaqësime duke sugjeruar në mënyrë të rreme se disa produkte të lidhura me kriptomonedhat ishin të siguruara nga FDIC.

Buenos Aires do të drejtojë nyjet e Ethereum
Qyteti i Buenos Aires do të fillojë të drejtojë nyjet e veta të Ethereum në vitin 2023. Nyjet dhe pajisja e caktuar do të vendosen në partneritet me kompanitë private. Objektivi i projektit është të eksplorojë rrjetin në një përpjekje për të rregulluar më mirë kriptomonedhat në të ardhmen.

Coinbase paralajmëron për bashkimin e Ethereum
Lideri i bursave të kriptomonedhave, Coinbase po përgatit përdoruesit për kalimin e rrjetit Ethereum në provën e aksioneve (Proof of Stake) të njohur si “Merge”. Bursa do të ndalojë shkurtimisht depozitat dhe tërheqjet e tokenave ETH dhe ERC-20 si një masë paraprake gjatë bashkimit, i cili ka një datë të synuar më 15 shtator. Coinbase siguroi përdoruesit e saj se asetet e tyre do të jenë të sigurta gjatë kësaj periudhe.

Bitcoin kryeson me 1 miliard adresa unike në portofolët e investitorëve
Bitcoin tani ka mbi 1 miliard adresa unike në portofolet e investitorëve, duke lënë 158 milionët e Ethereum si një të dytë të largët në pjesëmarrjen në rrjet. Të dhënat më të fundit nga analisti Glassnode treguan se Litecoin është afër Ethereum me 148 milionë adresa unike. Të dy Ethereum dhe Litecoin kanë parë një rritje në 2022.

btc.png

Related Posts

Ja çfarë ndodhi këtë javë në botën e kriptomonedhave

Miratohen aplikimet për Bitcoin ETF, por ky miratim nisi më pare me një lajm të rremë. Një përditësim i ri po diskutohet për Ethereum, ndërsa SEC ka...

Bitcoin ETF miratohet zyrtarisht nga SEC

Komisioni i Shkëmbimit dhe Letrave me Vlerë i SHBA-së ka miratuar zyrtarisht fondet e para të tregtueshme të rregulluara në Shtetet e Bashkuara të...

Ja çfarë ndodhi këtë javë në botën e kriptomonedhave

Elon Musk shkakton polemika si pasojë të një citimi të gabuar gjatë prezantimit të BitKey të Dorsey. Coinbase ju lejon të dërgoni para përmes mediave...