Tregu i kriptomonedhave bie si pasojë e fjalimit të ashpër të Jerome Powell në Jackson Hole

Çmimet e kriptomonedhave u luhatën të premten ndërsa kryetari i Fed Powell foli rreth inflacionit.

Çmimet e kriptomonedhave u rritën para fjalimit, Bitcoin po tregtohej pak më lartë se 21,800 dollarë dhe Ethereum u rrit mbi 1,700 dollarë. Çmimet ranë gjatë fjalimit ndërsa kryetari i Fed ndau me kolegët e tij parashikimet e normës mesatare të interesit e cila parashikohet të jet pak më pak se 4% deri në fund të vitit.

"Ndërsa pritjet më të ulëta të inflacionit për korrikun janë të mirëseardhura, përmirësimi i një muaji është shumë më i vogël se ai që Komiteti do të duhet të shohë përpara se të jemi të sigurt se inflacioni po ulet," tha Powell. Ai më pas vazhdoi duke shtuar se vendimi i Fed në Shtator do të varet nga "tërësia e të dhënave hyrëse dhe perspektiva në zhvillim".

Norma vjetore e inflacionit në SHBA u ngadalësua në 8.5% në korrik nga 9.1% në qershor që ishte më e larta në më shumë se 40 vjet. Ekonomia amerikane ra me 0.6% gjatë tremujorit të dytë. Kjo ishte më mirë se vlerësimet prej -0.7%.

Një qëndrim agresiv kundër inflacionit ka qenë dhe ka të ngjarë të vazhdojë të jetë një erë e kundërt në afat të shkurtër për të gjitha asetet me rrezik, duke përfshirë dhe asetet dixhitale, tha analisti i kërkimit të Fidelity Digital Assets, Jack Neureuter.
Powell paralajmëroi familjet dhe bizneset se do të ndjejnë shtrëngimet ekonomike ndërsa ky institucion vepron për të frenuar inflacionin.

"Nëse ka prova në rritje që inflacioni ka arritur kulmin, atëherë ka të ngjarë që normat e interesit me afat më të gjatë do të bien ndjeshëm nga nivelet e tyre aktuale duke shërbyer si një katalizator i mundshëm si për asetet ashtu edhe për kushtet financiare relativisht më të lira," tha Neureuter.

Esther George, kreu i Kansas City Fed, ndau komente më zbuluese të enjten, duke thënë se normat e TV Bloomberg mund të shkojnë mbi 4% në fund të vitit. “Ne duhet të rrisim normat e interesit për të ngadalësuar kërkesën dhe për ta rikthyer inflacionin në objektivin tonë”, tha George.

Konferenca Jackson Hole zhvillohet çdo vit në Wyoming dhe zakonisht ndiqet nga bankierë qendrorë, ministra të financave, akademikë dhe pjesëmarrës të tjerë të tregut nga e gjithë bota. Tema e konferencës për vitin 2022 është "Rivlerësimi i kufizimeve në ekonomi dhe politikë".

inflacion.png

Related Posts

Ja çfarë ndodhi këtë javë në botën e kriptomonedhave

Miratohen aplikimet për Bitcoin ETF, por ky miratim nisi më pare me një lajm të rremë. Një përditësim i ri po diskutohet për Ethereum, ndërsa SEC ka...

Bitcoin ETF miratohet zyrtarisht nga SEC

Komisioni i Shkëmbimit dhe Letrave me Vlerë i SHBA-së ka miratuar zyrtarisht fondet e para të tregtueshme të rregulluara në Shtetet e Bashkuara të...

Ja çfarë ndodhi këtë javë në botën e kriptomonedhave

Elon Musk shkakton polemika si pasojë të një citimi të gabuar gjatë prezantimit të BitKey të Dorsey. Coinbase ju lejon të dërgoni para përmes mediave...