Meta tani lejon postimin e NFT-ve në Facebook ashtu edhe në Instagram

Meta tani lejon postimin e NFT-ve në Facebook ashtu edhe në Instagram

Posted on August 30, 2022 by Vial

Meta njoftoi sot se do t’i lejojë përdoruesit të postojnë NFT-të e tyre si në Instagram ashtu edhe në Facebook. Përdoruesit mund të lidhin portofolet e tyre si Rainbow, MetaMask, Trust Wallet, Coinbase Wallet dhe Dapper Wallet për të postuar koleksione dixhitale të krijuara në Ethereum, Polygon dhe Flow.

“Ndërsa vazhdojmë të shpërndajmë koleksione dixhitale në Facebook dhe Instagram, ne kemi filluar t’u japim njerëzve mundësinë për të postuar koleksionet dixhitale që ata zotërojnë në Facebook dhe Instagram. Kjo do t’u mundësojë njerëzve të lidhin prtofolet e tyre një herë me secilin aplikacion në mënyrë që të ndajnë koleksionet dixhitale në të dyja aplikacionet, “tha kompania në postimin e saj në blog.

Meta-Instagram-NFT.png

Kompania ka eksperimentuar me NFT-të në të dyja platformat e saj që nga maji. Më poshtë është një kujtesë e shpejtë e asaj që Meta ka bërë në hapësirën rreth koleksioneve dixhitale deri tani:

Mars 2022: Mark Zuckerberg tha se NFT-të do të vijnë së shpejti në Instagram.

• Maj 2022: Instagram fillimisht filloi testimin e NFT-ve me krijues të zgjedhur në maj.

• Qershor 2022: Zuckerberg përfshiu më shumë njerëz në atë test dhe tha se NFT-të do të vijnë së shpejti në Facebook.

• Qershor 2022: Facebook filloi të shfaqte koleksione dixhitale me krijues të kufizuar me bazë në SHBA.

• Korrik 2022: Meta nisi mbështetjen e NFT-ve në Instagram në 100 vende.

Përveç zgjerimit të mbështetjes për shfaqjen e koleksioneve të ndryshme dixhitale, kompania po punon gjithashtu në animacione të personalizuara për postimet e NFT-ve dhe koleksioneve dixhitale. Më herët gjatë vitit, Zuckerberg kishte përmendur se Meta do të punojë në shfaqjen e NFT-ve përmes Instagram Stories, gjithashtu do t’i bëjë ato të pajtueshme me Spark AR.

Ndërsa platformat e tjera si Twitter dhe Reddit janë fokusuar në avatarët e bazuar në NFT, Meta po përpiqet të arrijë një audiencë më të gjerë duke prezantuar veçori që do t’i lejojnë njerëzit të tregojnë koleksionet e tyre dixhitale përmes postimeve. Plani i kompanisë është të mbështesë të gjitha rrjetet kryesore, në mënyrë që më shumë njerëz që mund të zotërojnë NFT të mund ti shfaqin ato në një platformë të zakonshme. Nga ana tjetër, njerëzit kripto-kuriozë mund të shikojnë postimet e NFT-ve ashtu si postimet e tjera në burimet e tyre, në mënyrë që të mësojnë më shumë rreth tyre.

Artistët po postonin krijimet e tyre NFT në Instagram shumë kohë përpara se platforma të fillonte t’i mbështeste. Kështu që kompania është përpjekur të fitojë para duke bërë një plan-projekti afatgjatë për mbështetjen e krijuesve. Në maj, kreu i Instagramit, Adam Mosseri tha se kompania po eksploron shitjet dixhitale të koleksioneve, në mënyrë që krijuesit të kenë një rrugë tjetër për të fituar para. Kompania ka shprehur gjithashtu dëshirën për të ndërtuar një treg të artit dixhital që mund të përdoret për të blerë artikuj në metaverse.

Posted under: Education, News

Ngjarjet kryesore të kësaj jave rreth kriptomonedhave

Posted on by Vial

Telegrami kalon në Web3, gjysma e vëllimit të tregtimit të Bitcoin mund të jetë false. Këto histori dhe më shumë këtë javë rreth kriptomonedhave.

Çmimi i Bitcoin u ul pas paralajmërimit të Fed

Kryetari i Rezervës Federale, Jerome Powell, paralajmëroi familjet dhe bizneset që të përgatiten për “dhimbje” pasi banka qendrore e SHBA synon të ulë inflacionin. Bitcoin ra pothuajse 5% në dy orët pas fjalimit kryesor të Powell në konferencën e Fed të premten.

Telegrami kalon në Web3

Aplikacioni popullor i bisedës, Telegram, do të lejojë që emrat e personalizuar të përdoruesve, grupet dhe lidhjet e kanaleve të tregtohen në blockchain si NFT. Kompania është e prirur të provojë TON si një Blockchain, duke pasur parasysh njohjen e saj me teknologjinë. Nëse Telegram shkon përpara, lidhjet e personalizuara NFT do të jenë një mënyrë tjetër për të fituar të ardhura për aplikacionin.

Forbes: Vëllimi i tregtimit të Bitcoin është i rremë

Pas analizës së 157 bursave të kriptomonedhave, revista Forbes pretendon se 51% e vëllimit ditor të tregtimit të Bitcoin që raportohet është i rremë. Një kritikë e zakonshme ndaj Bitcoin është mbikëqyrja e dobët nëpër bursa. Arsyeja pse disa tregtarë angazhohen në tregtim është të rrisin vëllimin e tregtimit të një aseti për të dhënë pamjen e popullaritetit në rritje.

1000% rritje në të ardhurat për FTX

Dokumentet financiare të zbuluara tregojnë se bursa e kriptomonedhave FTX pa një rritje të të ardhurave prej më shumë se 1000% në një periudhë një vjeçare. Të ardhurat u rritën nga 90 milionë dollarë në 2020 në më shumë se 1 miliard dollarë në 2021. Pas një analize të dokumenteve të zbuluara, Barron vlerësoi se FTX do të vlente deri në 20 miliardë dollarë nëse do të tregtohej publikisht.

Mastercard mundëson pagesat me kripto përmes Binance

Mastercard tani po punon me bursën më të madhe të kriptomonedhave në botë, Binance, për të mundësuar pagesat me kripto në 90 milionë dyqane. Në një postim në LinkedIn, CEO i Mastercard, Michael Miebach tha se ata po punojnë për të zhbllokuar potencialin e plotë të teknologjisë blockchain duke e bërë më të lehtë aksesin dhe përdorimin më të lehtë në blerjet e përditshme.

Ethereum Classic regjistron normën më të lartë të hashimit të të gjitha kohërave

Norma e hashimit e Ethereum Classic arriti nivelin më të lartë të të gjitha kohërave pas parashikimeve që norma e hashimit e Ethereum do të migronte në Ethereum Classic si rezultat i dëshirës së minatorëve për të vazhduar punën me mekanizmin e tij të konsensusit të provës së punës (PoW). JPMorgan parashikoi që Ethereum Classic do të ishte një nga përfituesit kryesorë të kalimit të Ethereum në provën e aksioneve gjatë “The Merge”.

Qeveria Australiane studion tokenat e kriptomonedhave

Qeveria e re e Australisë po ndërmerr një inventar virtual të zotërimeve të kriptomonedhave të vendit. Thesari po bën një “hartë simbolike” duke kataloguar llojet dhe përdorimet e aseteve dixhitale në pronësi brenda vendit. Ky është hapi i parë në identifikimin e mënyrës sesi duhet të rregullohen asetet e kriptove dhe shërbimet e lidhura me to, në mënyrë që të sigurohet që klientët që angazhohen me kriptomonedhat janë të informuar dhe të mbrojtur në mënyrë adekuate.

crypto-weekly.png

Posted under: Education, News