Ngjarjet kryesore të kësaj jave rreth kriptomonedhave

Telegrami kalon në Web3, gjysma e vëllimit të tregtimit të Bitcoin mund të jetë false. Këto histori dhe më shumë këtë javë rreth kriptomonedhave.

Çmimi i Bitcoin u ul pas paralajmërimit të Fed
Kryetari i Rezervës Federale, Jerome Powell, paralajmëroi familjet dhe bizneset që të përgatiten për “dhimbje” pasi banka qendrore e SHBA synon të ulë inflacionin. Bitcoin ra pothuajse 5% në dy orët pas fjalimit kryesor të Powell në konferencën e Fed të premten.

Telegrami kalon në Web3
Aplikacioni popullor i bisedës, Telegram, do të lejojë që emrat e personalizuar të përdoruesve, grupet dhe lidhjet e kanaleve të tregtohen në blockchain si NFT. Kompania është e prirur të provojë TON si një Blockchain, duke pasur parasysh njohjen e saj me teknologjinë. Nëse Telegram shkon përpara, lidhjet e personalizuara NFT do të jenë një mënyrë tjetër për të fituar të ardhura për aplikacionin.

Forbes: Vëllimi i tregtimit të Bitcoin është i rremë
Pas analizës së 157 bursave të kriptomonedhave, revista Forbes pretendon se 51% e vëllimit ditor të tregtimit të Bitcoin që raportohet është i rremë. Një kritikë e zakonshme ndaj Bitcoin është mbikëqyrja e dobët nëpër bursa. Arsyeja pse disa tregtarë angazhohen në tregtim është të rrisin vëllimin e tregtimit të një aseti për të dhënë pamjen e popullaritetit në rritje.

1000% rritje në të ardhurat për FTX
Dokumentet financiare të zbuluara tregojnë se bursa e kriptomonedhave FTX pa një rritje të të ardhurave prej më shumë se 1000% në një periudhë një vjeçare. Të ardhurat u rritën nga 90 milionë dollarë në 2020 në më shumë se 1 miliard dollarë në 2021. Pas një analize të dokumenteve të zbuluara, Barron vlerësoi se FTX do të vlente deri në 20 miliardë dollarë nëse do të tregtohej publikisht.

Mastercard mundëson pagesat me kripto përmes Binance
Mastercard tani po punon me bursën më të madhe të kriptomonedhave në botë, Binance, për të mundësuar pagesat me kripto në 90 milionë dyqane. Në një postim në LinkedIn, CEO i Mastercard, Michael Miebach tha se ata po punojnë për të zhbllokuar potencialin e plotë të teknologjisë blockchain duke e bërë më të lehtë aksesin dhe përdorimin më të lehtë në blerjet e përditshme.

Ethereum Classic regjistron normën më të lartë të hashimit të të gjitha kohërave
Norma e hashimit e Ethereum Classic arriti nivelin më të lartë të të gjitha kohërave pas parashikimeve që norma e hashimit e Ethereum do të migronte në Ethereum Classic si rezultat i dëshirës së minatorëve për të vazhduar punën me mekanizmin e tij të konsensusit të provës së punës (PoW). JPMorgan parashikoi që Ethereum Classic do të ishte një nga përfituesit kryesorë të kalimit të Ethereum në provën e aksioneve gjatë “The Merge”.

Qeveria Australiane studion tokenat e kriptomonedhave
Qeveria e re e Australisë po ndërmerr një inventar virtual të zotërimeve të kriptomonedhave të vendit. Thesari po bën një "hartë simbolike" duke kataloguar llojet dhe përdorimet e aseteve dixhitale në pronësi brenda vendit. Ky është hapi i parë në identifikimin e mënyrës sesi duhet të rregullohen asetet e kriptove dhe shërbimet e lidhura me to, në mënyrë që të sigurohet që klientët që angazhohen me kriptomonedhat janë të informuar dhe të mbrojtur në mënyrë adekuate.

crypto-weekly.png

Related Posts

Ja çfarë ndodhi këtë javë në botën e kriptomonedhave

Miratohen aplikimet për Bitcoin ETF, por ky miratim nisi më pare me një lajm të rremë. Një përditësim i ri po diskutohet për Ethereum, ndërsa SEC ka...

Bitcoin ETF miratohet zyrtarisht nga SEC

Komisioni i Shkëmbimit dhe Letrave me Vlerë i SHBA-së ka miratuar zyrtarisht fondet e para të tregtueshme të rregulluara në Shtetet e Bashkuara të...

Ja çfarë ndodhi këtë javë në botën e kriptomonedhave

Elon Musk shkakton polemika si pasojë të një citimi të gabuar gjatë prezantimit të BitKey të Dorsey. Coinbase ju lejon të dërgoni para përmes mediave...