Ngjarjet kryesore të cilat patën ndikim mbi çmimin e kriptomonedhave gjatë muajit Gusht.

Çmimet e tregut të kriptomonedhave ishin kryesisht në territor negativ gjatë Gushtit. Bota e kriptomonedhave u përball me një muaj tjetër të vështirë ndërsa “dimri i kriptove” të vitit 2022 u zvarrit. Shqetësimet e ripërtërira rreth inflacionit dhe rritja e normave të interesit ushtronjnë gjithnjë edhe më shumë presion ndaj aseteve dixhitale, duke i ulur çmimet e kriptomonedhave.

Thjesht dyshimi i një rritjeje tjetër të normës së interesave si dhe ngjarjet e përmenduara më poshtë shkaktuan një ulje të çmimeve të tregut të kriptomonedhave.

 • Thesari i shtetit të SHBA-së vendos saksione mbi kontratat inteligjente të Tornado Cash.

 • USDC vendos pezullimin e çdo adrese të sanksionuar Ethereum.

 • Infura dhe Alkimia bllokojnë aksesin e Tornado Cash.

 • Përdoruesit anonimë të Tornado Cash dërgojnë ETH në shumë adresa të famshme të rrjetit duke i njollosur ato..

 • Zhvilluesi i Tornado Cash u arrestua.

 • Zhvilluesit e Ethereum caktojnë datën 15 shtator për bashkimin (The Merge).

 • Blackrock bashkëpunon me Coinbase për të ofruar akses të kriptomonedhave në platformën Aladdin.

 • Blackrock lëshon TrustPrivat për qasje direkte për adresat Bitcoin.

 • Poloniex shpall mbështetje tregtare për provën e punës së Ethereum (ETHPOW).

 • BitMEX lëshon derivatet për ETHPOW

 • CoinFund mbledh fondin prej 300 milionë dollarësh.

 • Shima Capital mbledh fondin prej 200 milionë dollarësh.

 • Gabe Leydon mbledh 200 milionë dollarë të udhëhequr nga Paradigm për lojën e re në Blockchain.

 • NFT-të e Collective PROOF mblodhën një fond prej 50milionë dollarësh të udhëhequr nga A16Z.

 • Studio e lojërave AAA Gunzilla Games mbledh 46 milionë dollarë të udhëhequr nga Republic Capital.

 • L1 Injective i fokusuar në DeFi mbledh 40 milionë dollarë nga Jump Crypto.

 • Platforma e lojërave Xterio mbledh 40 milionë dollarë të udhëhequr nga FunPlus.

 • Senatorët prezantojnë projektligjin që vendos regjimin e Komisioneve të tregtisë (CFTC) për bursat e kriptomonedhave.

 • Komisioni i Dhomës së Përfaqësuesve për Mbikëqyrjen dhe Reformën kërkon nga pesë bursa të kriptomonedhave informacione për mbrojtjen nga mashtrimet.

 • Crypto VC Dragonfly përfiton fondin e kriptomonedhave MetaStable Capital.

 • CEO i Genesis, Mike Moro jep dorëheqjen, Genesis shkurton 20% të numrit të punonjësve.

 • Sam Trabucco jep dorëheqjen si bashkë-CEO i Alameda Research.

 • 190 milionë dollarë u hakuan përmes urës së kriptove Nomad.

 • Robinhood Crypto gjobitet 30 milionë dollarë nga NYDFS për shkelje të AML/KYC.

 • Michael Saylor jep dorëheqjen si CEO i MicroStrategy.

 • Prokurori i Përgjithshëm i Uashington DC padit Michael Saylor dhe MicroStrategy për mashtrim tatimor.

 • Facebook lançon integrimet e NFT-ve përmes Coinbase, Dapper dhe Flow Blockchain.

 • Galaxy Digital përfundon propozimin për të blerë BitGo.

 • Klientëve të Voyager u është dhënë akses në 270 milionë dollarë gjatë falimentimit.

 • Agjencia Rregullatore e Indisë ngrin asete me vlerë 8 milionë dollarë në bursën WazirX.

 • Reddit integrohet me FTX për të lejuar përdoruesit të paguajnë tarifat e gazit duke përdorur paranë fiat.

crypto_market.jpeg.jpg

Related Posts

SEC padit Binance se ka keqpërdorur fondet e klientëve

Komisioni i Shkëmbimeve dhe Letrave me Vlerë (SEC) paditi të hënën Binance, bursën më të madhe të kriptomonedhave në botë, duke pretenduar se kompania ...

Ja çfarë ndodhi këtë javë në botën e kriptomonedhave

Elon Musk përballet me akuza të reja për tregtimin e Dogecoin. Coinbase thotë se AI mund të përfitojë nga kriptomonedhat, ndërsa një portofol ...

Si ndikon një falimentim i ekonomisë së SHBA-së në botën e kriptomonedhave

Tregu i monedhave të qëndrueshme (stablecoins), me një vlerë prej 130 miliard dollarësh, është i fokusuar në bonot e thesarit të qeverisë amerikane, ...